Rungis International Market

[VIDEO/FOTO] U Parizu gorjelo skladište veličine nogometnog igrališta u jednoj od najvećih tržnica na svijetu

  • Autor: V.Mo.
  • Zadnja izmjena 25.09.2022 17:47
  • Objavljeno 25.09.2022 u 16:05
Požar na tržnici Rungis u Parizu

Požar na tržnici Rungis u Parizu

Izvor: Profimedia / Autor: Christophe ARCHAMBAULT / AFP

Veliki požar buknuo je u Parizu, a gorjelo je skladište na tržnici Rungis International Market, jednoj od najvećih tržnica na svijetu koja se nalazi u južnom predgrađu glavnog francuskog grada

'Stup tamnog dima nadvio se nad Parizom, a izazvan je požarom skladišta na tržnici koja opskrbljuje glavni grad Francuske i okolnu regiju većinom svježe hrane i koja se smatra najvećom te vrste na svijetu.

Vatrogasci su pozvali ljude da se drže podalje od tog područja, a riječ je o južnom predgrađu Pariza. Informacija o eventualnim žrtvama požara još nema', piše Le Monde. Navodi i kako je prostrana veleprodajna tržnica pravi grad za sebe, s više od 12.000 ljudi koji tamo rade i skladištima punim voća i povrća, plodova mora, mesa, mliječnih proizvoda i cvijeća iz cijele Francuske i cijeloga svijeta. Francuski mediji pišu kako se dim od požara vidi kilometrima.

Kako prenosi Washington Post, glasnogovornik pariške vatrogasne službe Kapetan Marc Le Moine rekao je da nitko nije ozlijeđen.

Požar je stavljen pod kontrolu i nije bilo opasnosti od širenja iz skladišta veličine nogometnog igrališta, koje pokriva površinu od 7000 četvornih metara, rekao je i dodao kako uzrok požara zasad nije poznat, ali da će se istražiti.

  • +1

Požar na tržnici Rungis u Parizu

Izvor: Profimedia / Autor: Christophe ARCHAMBAULT / AFP

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!