izbori na kvarneru

[VIDEO] Kandidatkinja Liste za Rijeku Blečić Jelenović optužila SDP za seksistički napad: Proglasili su me prostitukom!

08.03.2021 u 15:30

Bionic
Reading

Kandidatkinja Liste za Rijeku za riječku gradonačelnicu Ana Blečić Jelenović u ponedjeljak je na konferenciji za novinare izvijestila da je u nedjelju doživjela seksistički napad preko društvenih mreža, za što je optužila Forum mladih SDP-a.

Blečić Jelenović je izjavila kako je riječ o objavi na Facebook profilu "Da štima HDZ" na kojoj se "na satirički način pojavljuju svi kandidati", to jest, kako je rekla, "tako je bilo na početku".

Na pitanje koga sumnjiči za napad rekla je: "Ako su tamo svi kandidati osim jednoga, mogu pretpostaviti o kome se radi, a osim toga, svi koji dijele i lajkaju te memove su osobe iz Foruma mladih SDP-a."

Na spornoj objavi je fotografija nezavisnog kandidata Davora Štimca i njegova tvrdnja "Vrati ću obalu Rijeci" te fotografija s konferencije za novinstvo Ane Blečić Jelenović na kojoj je govorila o istoj temi s tekstom "A Blečićku na obalu".

Blečić Jelenović je ustvrdila kako je ta objava seksistička jer je proglašena prostitutkom. Naime, u Rijeci se, u kontekstu negdašnjeg života u lučkome gradu, pojam "žena na obali" zna povezivati uz prostituciju.

"Svjesni smo da Blečić Jelenović nema nijednu mrlju u poslovnom i privatnom životu, očekivali smo udarce ispod pojasa, ali ovako gnjusne nismo i to od onih koji se u gradu reklamiraju kao stjegonoše i nositelji borbe za toleranciju", rekao je predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić.

Press o seksističkom napadu na kandidatkinju za gradonačelnicu Rijeke Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletić

Blečić Jelenović je rekla da je jako tužna zbog takve objave jer je smatrala da su takva obraćanja prevladana.

"Ovo je jedan udarac koji mi nije zadao veliku tegobu. Nije ovo jedini dan u kojem ćemo pokazati kako se žene bore za svoja prava. To ćemo raditi 364 dana u godini, a danas ću žene darivati onime što je ženama potrebno, a to je slatko", rekla je kandidatkinja za gradonačelnicu Liste za Rijeku.

Riječankama je na Korzu u povodu Dana žena darivala kolačiće.