GORKO ISKUSTVO U POLITICI

Vida Demarin naprasno dala ostavku

24.03.2015 u 20:46

Bionic
Reading

Akademkinja Vida Demarin dala je, bez obrazloženja, ostavku na mjesto gradske zastupnice u zagrebačkoj Gradskoj skupštini. Demarin je zastupnica postala s liste Milana Bandića, a njezino se ime dovodi u kontekst Bandićevog novog pritvaranja

Demarin je gradska zastupnica postala nakon lokalnih izbora 2013. kada je osvanula na Bandićevoj listi u društvu s nizom drugih poznatih Zagrepčanki. Ova ugledna neurologinja našla se pod lupom javnosti nakon što je otkriveno zašto je Milan Bandić ponovno pritvoren. Naime, navodno ju je pokušao u nekoliko navrata privoljeti na lažno svjedočenje, a 500-tinjak umjetnina koje je USKOK pronašao u njegovoj vikendici kod Samobora, htio je lažno prenijeti u vlasništvo Zagrebačke zaklade za pomoć osobama oboljelima od cerebrovaskularnih bolesti, koju je s Demarin osnovao 2004.

Gradonačelnik je svih ovih godina izdvajao znatne iznose za Zakladu iz čega je proizašao Centar za prevenciju moždanog udara u KBC-u 'Sestre milosrdnice', gdje je Demarin radila gotovo cijeli radni vijek. Godinama je uplaćivao iznose što iz svoje, što iz gradske kase u Zakladu, a i tijekom predsjedničke kampanje 2009. izdvojio je znatna sredstva.


Predsjednica upravnog odbora Zaklade je Demarin, koja je u to vrijeme bila predstojnica Klinike za neurologiju KBC-a 'Sestre milosrdnice' te svjetska stručnjakinja za cerebrovaskularne bolesti. Plodonosna suradnja Bandića i Demarin rezultirala je i političkom aktivacijom ove stručnjakinje. Na prošlim lokalnim izborima našla se na Nezavisnoj listi Milana Bandića koju su sačinjavale pretežito žene zavidnih životopisa te je postala zastupnica u Skupštini Grada Zagreba.

Demarin je u međuvremenu iz javnog zdravstva prešla u privatno te je postala medicinska ravnateljica Poliklinike Aviva u vlasništvu koncerna Agrokor Ivice Todorića.

Umjesto Demarin će u Gradskoj skupštini, doznaje tportal iz Gradske skupštine, sjediti Josip Petrač s liste grupe birača nositelja Milana Bandića.