ISPECI PA DEMANTIRAJ

Vesna Pusić na stupu srama u Crnoj Gori

05.06.2014 u 09:46

Bionic
Reading

Crnogorci i dalje s nevjericom komentiraju da je ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić pokušala 'demantirati vlastitu izjavu'. Podsjetimo, Pusić je u Budvi, u kojoj je boravila na sigurnosnom forumu To be secure, odgovarajući na pitanje novinara o tome može li se država s velikim brojem nerasvijetljenih ubojstava i u kojoj se svako malo događaju napadi na novinare naći u NATO-u, odgovorila niječno

'Takva zemlja se ne bi trebala naći, ne može se naći u NATO savezu. Zato je od neizmjerne važnosti da se takvoj zemlji pokaže vrlo jasno da ima šanse ući u taj i ovaj drugi savez za koji ste počeli pregovore kao dobitna motivacija da takve stvari eliminira prije bilo kakvog daljeg razgovora. Dakle, nema neprocesuiranih napada na medije, neprocesuiranih zločina. To je svakako nešto što je preduvjet bez daljnjeg', rekla je Vesna Pusić, kako je citira dnevnik Vijesti

Nakon što je objavljen članak pod naslovom 'Pusić: Zemlja u kojoj napadi i ubojstva novinara nisu istraženi ne bi trebala biti članica NATO-a' reagirala je glasnogovornica MVEP-a Danijela Barišić.

'Ministrica vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Vesna Pusić je nebrojeno puta, uključujući danas u Budvi na forumu To be secure, kao i na LIBSEEN konferenciji u Kotoru, rekla kako podržava članstvo Crne Gore u NATO-u. Uostalom, danas su brojni novinari čuli, pa pretpostavljam i predstavnici Vaše redakcije, da su ministri vanjskih poslova i ministri obrane Hrvatske i Slovenije uputili pismo kojim podržavaju upućivanje pozivnice za članstvo Crnoj Gori na summitu u Walesu', priopćeno je iz Pusićkinog kabineta.

Željko Ivanović, direktor i osnivač dnevnika Vijesti iz Podgorice, u srijedu je ustvrdio da nije ministrica, nego Vesna Pusić, ukazala na crnogorsku sramotu zbog neistraženih ubojstava i napada, ali i zbog neprocesuiranih zločina. Kolumnu Željka Ivanovića možete pročitati ovdje.

Vesna Pusić u Budvi