VATRA POD KONTROLOM

Veliki požar na farmi krava kod Čepina

10.09.2011 u 21:45

Bionic
Reading

Veliki požar izbio je u hangaru sa spremnicima za stočnu hranu na farmi muznih krava Mala Branjevina kod Čepina, u vlasništvu tvrtke 'Žito' Marka Pipunića, a u gašenju sudjeluje 40-ak vatrogasaca sa sedam vatrogasnih vozila

Po riječima Zorana Pakšeca, zapovjednika smjene Javne vatrogasne postrojbe Osijek, požar se gasi od poslijepodnevnih sati, a intrevencije će trajati sigurno i sutra i u ponedjeljak, kako se požar ne bi proširio na staje s kravama.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Osijek i županijski vatrogasni zapovjednik Boris Banjan, kazao je za Hinu kako je situacija ozbiljna, te da se poduzimaju sve mjere da se požar ne proširi na staje, gdje se po njegovim riječima nalazi oko 2000 muznih krava. Riječ je o velikom objektu, hangar i jedan silos do sada su gotovo u potpunosti izgorjeli, branimo pristup štalama sa svih strana, te vjerujemo da neće doći do najgorega, rekao je. Od mjesta požara do staja je 100-tinjak metara, kazao je Banjan.

U međuvremenu posao na farmi se odvija, krave se muzu, hrane i obavljaju svi ostali poslovi, rekao je. Uzroke požara još ne znamo, kazao je banjan, dodavši kako gašenju pogoduje to što nema vjetra.

Požarište je posjetio vlasnik Marko Pipunić i osječko -baranjski župan Vladimir Šišljagić