DOSADAN POČETAK

Većina igrača odustaje od World of Warcrafta

19.02.2010 u 08:11

Bionic
Reading

Prema javnom priznanju Blizzarda, samo 30 posto potencijalnih novih igrača prijeđe deseti stupanj razvoja likova, dok ostali ranije odustanu

World of Warcraft je često proglašavan drogom modernog doba, no izgleda da je njegovo zlatno doba stjecanja novih igrača na izmaku. Kako je otkrio šef Blizzarda, tvrtke koja stoji iza tog popularnog MMORPG-a, 70 posto novih igrača koji isprobaju probnu verziju ne dođe ni do desetog stupnja razvoja likova prije odustajanja. Kao glavni razlog navodi da se početni nivoi nisu mijenjali od samog pokretanja servera prije pet godina i postali su dosadni apsolutno svima, no to bi se novom ekspanzijom Cataclysm trebalo promijeniti.

Ekspanzija bi se trebala pojaviti krajem godine i njeno pokretanje izmijenit će većinu starih sadržaja zbog raznih katastrofa koje će pokrenuti glavni negativac. Tako će početna područja dobiti novi izgled, igrači će moći uživati u novim zadacima, a Blizzard bi se napokon mogao maknuti s mrtve točke od 11,5 milijuna pretplatnika, na kojoj stoje već mjesecima. Naravno da im ogromna pretplatnička baza donosi nevjerojatan mjesečni prihod, no lov na nove igrače nikada ne prestaje.