vremenska prognoza

Već u nedjelju nova brza promjena, nakon čega nas čeka nestabilno vrijeme. Vakula: To je pravo proljeće

22.05.2020 u 06:57

Bionic
Reading

I sljedećih dana od vremena za svakog ponešto. Pravo proljeće. Na žalost, za neke teže podnošljivo, ne samo zbog razmjerno čestih promjena vremena, nego i zbog diljem Hrvatske visoke koncentracije peluda trava, u većini krajeva i drveća, a na Jadranu i korova, kaže meteorolog Zoran Vakula

Onima osjetljivije kože, kao i onima koji su do sada malo boravili na suncu, moguću opasnost predstavlja i već jako sunčevo zračenje sredinom dana i poslijepodne, o čemu svjedoči i vrlo visok UV indeks...

Dosadašnja kiša i toplina potakle su bujanje bilja, a i mnogih potoka i slapova, koji mame poglede i posjet našim parkovima. I to pogotovo povodom 22. svibnja - Međunarodnog dana biološke raznolikosti i Dana zaštite prirode u RH, te nedjeljnog Europskog dana parkova.

Pritom su za šetnju prirodom i ostale aktivnosti na otvorenome najpovoljniji pretežno sunčani petak, koji će početi s prilično svježim jutrom, te na kopnu poslijepodne osjetno toplija subota, kada je samo rijetko moguća poneka kišna kap, uglavnom u Podravini, Baranji i dijelu Slavonije. Već u nedjelju stiže nova brza promjena, nakon koje će vrijeme u kontinentalnoj Hrvatskoj i u sljedećem tjednu ostati razmjerno nestabilno, prenosi HRT.

  • +3
Kiša Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

No, na Jadranu će uglavnom u nedjelju ponovno biti pljuskova, grmljavine, često jake bure, lokalno i s olujnim udarima, a ponegdje vjerojatno i nevremena.