OKORJELI RECIDIVIST

Već 10-ak godina vozi bez vozačkog ispita

23.09.2010 u 15:30

Bionic
Reading

Slavonac kojeg su sinoć u Novoj Gradiški pijanog za upravljačem zaustavili prometni policajci zasigurno je neslavni rekorder. Naime, iako nije položio vozački ispit, 35-godišnjak vozi već dugi niz godina, a prikupio je i zavidan broj prometnih prekršaja, od čega 10-ak u prvih osam mjeseci ove godine

Najnoviji prekršaj skrivio je jučer, kada je, potpuno pijan, ponovo sjeo za upravljač svog Volkswagena. U 21.30 sati u Ulici bana J. Jelačića u Novoj Gradiški pijanog vozača bez vozačke zamijetili su i zaustavili prometni policajci. Alkotestiranjem mu je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 2,18 promila te je, umjesto kod kuće, prespavao u službenim prostorijama policije do otrežnjenja.

Kako doznajemo, D. Dž. iz Starog Petrovog Sela je okorjeli recidivist. Iako nije položio vozački ispit, 35-godišnjak već dugi niz godina konstantno vozi. Od 2000. godine do danas policajci su ga za upravljačem zatekli nekoliko desetaka puta, a samo u prvih osam mjeseci ove godine napravio je 10-ak prometnih prekršaja.

Njegovoj ljubavi prema vožnji bez vozačke na put nisu stale ni visoke novčane kazne za prometne prekršaje te vrste, koje se kreću od 5 do 15 tisuća kuna, odnosno do 60 dana zatvora. Protiv 35-godišnjaka slijedi optužni prijedlog Prekršajnom sudu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.