MARKIĆ ODGOVORA KARAMARKU

'Važno je da cijeli vozni park vozi u istom smjeru!'

22.02.2014 u 11:05

Bionic
Reading

Željka Markić, čelnica građanske inicijative U ime obitelji, u Dnevniku 3 HRT-a kazala je da građani očekuju od oporbenih stranaka da pokažu da mogu prevladati svoje razlike ako se slažu u ključnim stvarima. Prvi cilj je zajednički izlazak na izbore za Europski parlament

'Svi oni kojima je stalo do Hrvatske, boljitka i promjene ovoga negativnog trenda i u gospodarstvu i u društvu, kojem smo svjedoci, sigurno u tome mogu pronaći motiv za razgovore i  sagledati činjenicu da bi stvaranje jedne liste za izbore za Europski parlament, koji su za dva i pol mjeseca, omogućilo da se glasovi svih onih birača koji dijele vrijednosti tih stranaka, usmjere u jednom smjeru i da se osiguraju kompetentni, sposobni i pošteni zastupnici', kazala je Željka Markić za Dnevnik 3.

Navela je da su razgovarali s najvećom oporbenom strankom HDZ-om, a nakon što im je HDZ potvrdio da razumije zajednički interes svih građana Hrvatske, da osiguraju da u EP uđe sedam do osam zastupnika koji će dijeliti njihove vrijednosti i zastupati Hrvatsku na određen način, išli su razgovarati i s predstavnicima drugih stranaka. Podsjetimo, srela se u zatvoru u Mostaru s Branimirom Glavašom čiji je HDSSB s nizom manjih desnih stranaka oformio Savez za Hrvatsku, s ciljem zajedničkog izlaska na izbore.

Nešto ranije, u petak navečer, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je da se treba znati tko je kamion, a tko bicikl u toj koaliciji, očito nezadovoljan time što mu se ne nudi liderska pozicija u projektu.

Markić kaže da se zna tko je kamion i tko je bicikl. 'Mogu reći da su važni i kamion i bicikl za ove velike poslove koje treba obaviti za Hrvatsku. Prema tome, nama je u interesu i mi mislimo da cijeli vozni park dijeli iste vrijednosti i vozi u istom smjeru, da na ovim izborima za Europski parlament osiguraju nesumnjivu pobjedu onih koji dijele iste vrijednosti', poručila je Markić.

'Mi očekujemo da ovu vlast, koja niti je socijalno osjetljiva niti ima sposobnosti u bilo kojem području rješavati probleme koji su pred Hrvatskom, zamijene oni koji su sposobniji', kazala je Markić.