NAKON GRADSKOG DERBIJA

Vaši komentari o Jedvaju, Haliloviću i ostalima...

06.04.2013 u 10:49

Bionic
Reading

Poprilično rutinski, Dinamo je jučer u Kranjčevićevoj rezultatom 3:0 pobijedio Zagreb i tako gurnuo pjesnike dodatno prema drugoj ligi. A ovako ste vi komentirali samu utakmicu...

Osim igre jedne i druge momčadi, na našem je community portalu Tribina.hr bilo i vrlo zanimljivih komentara o drugim aspektima ovog dvoboja, a ovdje smo izabrali najzanimljivije.

Tako je korisnik Realovac pohvalio igru Dinamove obrane, posebno stoperskog para:
Stoperski tandem Addy-Jedvaj imponirao je sigurnošću ali i brzinom te tehnikom modernih stopera, pa smo vidjeli nekoliko dobrih iznošenja lopti iz obrane. Obojica su 'novost' u momčadi, ali su svaku utakmicu dosad odigrali i više nego dobro. Pivarić je nekoliko puta probio stranu, nedostaje mu energija koju Ibanez posjeduje, ali je puno bolji u centaršutu i predaji lopte, defanzivno je imao određenih problema sa Jurendićem. Vrsaljko je odigrao približno trećinu utakmice, nakon čega je zbog ozljede bio zamjenjen.

Korisnik Aksma primjetio je što je Dinamo promijenio u drugom poluvremenu te zbog čega je lakše dolazio do prilika za gol
Nakon prvog gola, nastavak susreta donio je još nekolio izglednih prilika modrih, dobru igru Husejinovića, i ponovo neprirodnu sigurnost Tina Jedvaja. Vrlo brzo je postalo očito da Zagreb nema odgovor za širu varijantu Dinamove igre, igre u kojoj su se više slale lopte u prostor negu u noge igračima.

Zamjena Halilovića na poluvremenu izazvala je mnoge reakcije, a korisnik Mac316 smatra da su takve stvari dobre za mladog igrača:
Jurčić je dobro napravio da ga je zamijenio, ne samo zbog pobjede, nego i zato da Halilović nauči da se lošija igra na višim razinama ne tolerira. Halilović mora igrati i griješiti, utakmice već dobivene lige su savršene za to, ako je dečko pravi igrač griješit će sada i naučiti, pa neće griješiti na jesen kada se ne smije. Halilović nije kažnjen zamjenom niti je to neka poruka Jurčiča da ga izbacuje iz momčadi i nikad više ne želi vidjeti, to je mjera kojom se na Halilovića želi razvojno utjecati jednako kao i kad se s njim dodatno radi na treninzima.

Ako vas zanima ova ili bilo koja druga tema iz svijeta nogometnih aktualnosti, uključite se i izrazite svoje mišljenje na portalu Tribina.hr