'LIJEČENJE JE PRESKUPO'

Varga se sutra sastaje s braniteljima kod pravobraniteljice

28.10.2014 u 19:03

Bionic
Reading

Nakon godinu dana traženja da se sastanu s ministrom zdravlja, branitelji koji prosvjeduju uspjeli su preko pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Anke Slonjšak dogovoriti sastanak s novim ministrom zdravlja Sinišom Vargom

Branitelji, stopostotni invalidi, tvrde da već godinu dana bezuspješno traže od ministra branitelja Predraga Matića da im dogovori sastanak s ministrom zdravlja. Zato su se obratili pravobraniteljici za osobe s invaliditetom Anki Slonjšak koja je dogovorila razgovor ministra Siniše Varge i branitelja na neutralnom terenu u njezinom uredu.

Sastanak će se održati u 15,40 sati, no bit će zatvoren za javnost. Da ministar Varga neće izbjeći sastanak, potvrdio nam je njegov glasnogovornik.

Predsjednik Udruge 100-postotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida i skupine Đuro Glogoški rekao je da sastanak s ministrom dogovoren prije gotovo tjedan dana. 'Pravobraniteljica nas je zvala da vidi kako nam može pomoći i mi smo rekli da imamo najvećih problema zbog zdravlja. Matić kaže da ništa nije mogao dogovoriti, ali evo - ona je uspjela', kaže Glogoški.

Upitan što će tražiti od ministra, Glogoški kaže: 'Vidjet ćemo, imamo probleme s liječenjem. Za naše dečke koji dolaze u bolnicu često nema mjesta, liječenje je preskupo, liste čekanja su duge i želimo vidjeti koje su nam mogućnosti jer je dio naših članova već umrlo zbog tih propusta oko čekanja. Želimo spriječiti najgore scenarije.'