drugi krug

Varaždinski SDP-ovci poručili Čačiću: SDP će eventualno dati preporuku, a nije i neće naređivati kako glasati

02.06.2021 u 12:20

Bionic
Reading

Iz varaždinske županijske organizacije SDP-a poručili su u srijedu da stranka daje preporuke, a ne naređenje za koga glasati, odgovorivši tako na optužbe bivšeg župana, Reformista Radimira Čačića da SDP namjerno nije motivirao svoje birače da izađu na drugi krug izbora

Predsjednik Narodne stranke – Reformisti Radimir Čačić, koji je u drugom krugu za varaždinskog župana izgubio od HDZ-ovog Anđelka Stričaka za 1821 glas, ustvrdio je da su mu za pobjedu nedostajali glasovi ljevice jer SDP namjerno nije motivirao svoje birače.

Iz varaždinskog SDP-a u srijedu su na optužbe odgovorili priopćenjem u kojem se ističe da su, nakon što kandidatkinja za županicu Barbara Antolić Vupora nije ušla u drugi krug lokalnih izbora, programski potporu dali Čačiću i kandidatima Reformista u općinama gdje nisu imali svoje kandidate.

Izjave bivšeg župana u SDP-u smatraju „potpuno neutemeljenim i neprimjerenim“ te dodaju da to potvrđuje i usporedba broja osvojenih glasova bivšeg župana u prvom i drugom krugu lokalnih izbora. Kao primjer navode općinu Trnovec Bartolovečki gdje je Čačić u prvom krugu dobio 894 glasa, a u drugom 1277, dok je protukandidat iz HDZ-a u prvom krugu dobio je 623 glasa, a u drugom 1162.

Iz SDP-a su poručili da Čačić krivce za svoj poraz mora potražiti u svojim redovima i kampanji kakvu je vodio.

Naglasili su da je „SDP do sada, a tako će i ubuduće, eventualno dati preporuku, ali kao demokratska stranka, svojem članstvu, a naročito simpatizerima, nije i neće naređivati kako glasati“.

Predsjednica varaždinskog županijskog SDP-a Barbara Antolić Vupora u priopćenju navodi da se svatko tko izgubi ima pravo ljutiti, ali da ovakve reakcije bivšeg župana iznenađuju.

„SDP je na svim razinama vodio afirmativnu kampanju i stanovnici Varaždinske županije su to i prepoznali. Ljudi su umorni od gospodarske i korona krize. Nije vrijeme za podjele, politikantstvo, negativnosti bilo koje vrste“, istaknula je Antolić Vupora.

Čelnica varaždinskog SDP-a dodala je da će podržati sve projekte koji će pridonijeti napretku Varaždinske županije, poput brze pruge, državne ceste D2 i brze ceste prema Ivancu.