UVJETNA SURADNJA

Čačić optužio HDZ za prljavu kampanju: Sve sam rekao premijeru. Imaju jedan dan pa ćemo znati hoćemo li prekinuti razgovore

01.06.2021 u 23:52

Bionic
Reading

Dosadašnji varaždinski župan Radimir Čačić (Reformisti) komentirao je za RTL Direkt rezultate lokalnih izbora, svoju političku poziciju nakon izbornog gubitka i ostale političke goruće teme

Čačić priznaje da je razočaran rezultatom izbora, što nije župan i po treći put. Za protukandidata koji će ga naslijediti na čelu Varaždinske županije, HDZ-ovog Anđelka Stričaka, kaže da je on 'jedan srednji vojnik partije bez nekakvih referenci s razvijenom političkom i socijalnim inteligencijom'.

'Vidio sam premijera da se žalio na nekorektnosti kad bi mediji pratili županijsku razinu – ta razina prljavština koju je HDZ upotrijebio…Ja sam 35 puta bio na izborima, vidio sam svašta, izgubio sam s Račanom, doživio sam poraze i pobjede. Ostat ću gdje jesam kao predsjednik stranke koja podržava Vladu na nacionalnoj razini. Razgovarao sam s Plenkovićem. Doveli su ljude koji su kažnjavani za korupciju, koji su pravomoćno osuđivani, koji su kažnjavani i optuživani za bludničenje. Upotrijebili su ljude s optužnicama i to sve u prvom krugu, a zamislite u drugom krugu. Izašli su s javnom objavom i jumbo plakatima „Čačić žetončić“ s objašnjenjem „Nemojte za njega glasati on na nacionalnoj razini surađuje s nama“. Zamislite. S SDP-om su napravili isto', kazao je Čačić u RTL Direktu.

Sve je to, kaže, rekao i premijeru, tim i gorim riječima.

'Ovako. Imaju jedan dan. Sutra. Mi smo potpisali deklaraciju; da sa strankama koje imaju u svojim redovima kriminalce i ljude optužene za kriminal i korupciju i onima koji to podržavaju mi ne želimo imati posla ni na kojoj razini. Svaki dodir HDZ-a s Čehokom i njegovim listama za nas znači prekid svakog razgovora. Apsolutno neću podržavati HDZ. Sutra ste me trebali zvati. Mi imamo stvar na nacionalnoj razinu, veliku. Mi smo dobili niz općina, dobili smo podršku, zadovoljni smo. Stranački smo ojačali. Mi smo zadovoljni, ali da bi podržavali na nacionalnoj razini bez izostanaka inzistiramo na dinamici brza pruga Zagreb – Lepoglava- Varaždin – Čakovec.

Sve što smo napravili, čak i moj protukandidat nije osporio da smo najuspješnija županija u Hrvatskoj. Mi imamo niz malih općinskih, lokalnih projekata - to nije ključno na nacionalnoj razini. Na nacionalnoj razini očekujemo konkretnost, a što se tiče naše suradnje u tome – ako ne budu duboko u korupciji, Čehok i ekipa, bit će suradnje', kazao je Čačić.