humana gesta

Varaždinska županija spremna za prihvat izbjeglica iz Ukrajine

25.02.2022 u 14:52

Bionic
Reading

Varaždinska županija spremna je za prihvat izbjeglica iz Ukrajine, zaključeno je u petak na radnom sastanku župana Anđelka Stričaka s gradonačelnicima i načelnicima te članovima Stožera civilne zaštite

Župan Stričak i zamjenica Silvija Zagorec, koja je i načelnica Stožera civilne zaštite Varaždinske županije, u Županijskoj su palači održali radni sastanak s načelnicima i gradonačelnicima te članovima Stožera civilne zaštite kako bi se izvidjele mogućnosti prihvata izbjeglica iz Republike Ukrajine na području Varaždinske županije.

Stričak je izvijestio da je primljen dopis Ravnateljstva civilne zaštite sa zahtjevom da se, zbog trenutne situacije u Ukrajini i mogućnosti dolaska izbjeglica, izvidi mogućnost organizacije njihovog prihvata, kao i uključivanja svih službi u organizaciju njihovog smještaja i pružanja logističke potpore.

„Siguran sam da ćemo, ako do toga dođe, biti spremni za njihov prihvat. I sami smo kao narod prošli kroz Domovinski rat i vjerujem da svi naši sugrađani suosjećaju s ukrajinskim narodom“, rekao je župan Stričak.

„U suradnji s načelnicima i gradonačelnicima, svim našim službama i udrugama te našim sugrađanima poduzet ćemo sve da ljude koji će morati napustiti svoj dom u Ukrajini dočekamo spremni“, dodao je.

Uz gradonačelnike i načelnike, spremnost za pružanje organizacijske i logističke podrške iskazali su i predstavnici društava Crvenog križa, vatrogasaca te ravnatelji zdravstvenih ustanova na području Varaždinske županije.

  • +21
Prve izbjeglice pristižu iz Ukrajine u Mađarsku Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL