AFERA GINEKOLOZI

Varaždinska bolnica ostaje i bez ravnatelja?

23.10.2010 u 13:07

Bionic
Reading

Varaždinska Opća bolnica, osim što je ostala bez dijela ginekologa, možda će ostati i bez ravnatelja! Naime, nakon što je pokrenuo postupak za izvanredne otkaze varaždinskim ginekolozima optuženima zbog kaznenih djela protiv službene dužnosti, ravnatelj varaždinske Opće bolnice Dubravko Tršinski razmišlja o davanju mandata na raspolaganje

Ravnatelj varaždinske Opće bolnice Dubravko Tršinski pokrenuo je postupak izvanrednog otkazivanja ugovora o radu optuženim ginekolozima, o čemu će se trebati očitovati radničko vijeće u roku od 15 dana.

'Postupak je pokrenut ne zato što su kolege optužene ili krive, nego zato jer ih nema na poslu.' Međutim, smatra da bi u ovom slučaju suspenzija do pravorijeka suda bila primjerenija, ali kada bi to i htio napraviti, 'suspenzije nema u Zakonu o radu prema kojem su pisani naši ugovori', pojašnjava Tršinski, dodajući da će zbog cijelog slučaja bolničkom Upravnom vijeću vjerojatno dati mandat na raspolaganje, i to iz moralnih razloga i principa.

Iako Tršinski ne navodi tko bi sve točno mogao ostati bez posla od varaždinskih ginekologa, od kojih je većina u jednomjesečnom pritvoru, najviše izgleda za izvanredni odlazak iz varaždinske Opće bolnice imaju prvookrivljeni Davor Fara i četvrtookrivljeni Zoran Pitner, donedavni voditelj Odjela ginekologije i porodništva koji sada vodi Aleksandra Špoljarić.

Naime, od ukupno sedmero optuženih ginekologa, oni su još uvijek zaposlenici varaždinske Opće bolnice, jer je drugookrivljeni Oskar Kirchbaum otišao u mirovinu u utorak, odnosno upravo na dan kada je s ostalima priveden u sklopu operativne akcije Ordinacija.

Zaposlenik varaždinske Opće bolnice je i trećeokrivljeni Aleksandar Jukić, koji jedini od sedmorice optuženih nije u pritvoru, jer je dijelom priznao kaznena djela za koja ga tereti Općinsko državno odvjetništvo. Zahvaljujući tome što je ostao na slobodi, Jukić se u četvrtak pojavio na poslu, ali nije radio, već je samo obavijestio kolege da je na bolovanju. S obzirom na to, veliko pitanje je može li mu se izvanredno otkazati ugovor o radu zbog nedolaska na posao.