objavio ravnatelj

Varaždinskoj bolnici u ispomoć dolazi 10 medicinskih sestara

05.12.2021 u 17:57

Bionic
Reading

Zahvaljujući padu broja hospitaliziranih pacijenata pozitivnih na koronavirus i mobilizaciji 10 medicinskih sestara koje dolaze u ispomoć u Opću bolnicu Varaždin, postojeći zdravstveni kadar bit će rasterećen, rekao je ravnatelj varaždinske bolnice Damir Poljak u nedjelju

Kako je naglasio ravnatelj Poljak, broj hospitaliziranih pacijenata je proteklih tjedan dana, unatoč relativno visokom broju novozaraženih u Varaždinskoj županiji, smanjen sa 252 na 206 pacijenata. Na respiratoru je 18 pacijenata, a u protekla 24 sata preminulo je sedam osoba.

Na bolničkom liječenju uglavnom su pacijenti sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom, pojasnio je Poljak i dodao kako uz pad broja hospitaliziranih bilježe i pad broja zaraženih djelatnika.

„Najviše smo imali 65 zaraženih djelatnika, a trenutno ih je 39 u samoizolaciji ili su covid pozitivni”, rekao je ravnatelj Poljak.

Kako je naglasio Poljak, zahvaljujući mobilizaciji Ministarstva zdravstva, u ponedjeljak će u varaždinsku bolnicu u ispomoć doći deset medicinskih sestara, čime će se rasteretiti postojeći zdravstveni kadar. 

U varaždinskoj Općoj bolnici cijepljeno je više od 80 posto zdravstvenih djelatnika, rekao je ravnatelj i dodao da se svakih 48 sati testira 87 djelatnika. Iako još nisu dobili službenu obavijest od Ministarstva zdravstva o provođenju pilot- projekta u sklopu kojeg bi se testirali i zdravstveni djelatnici koji su cijepljeni, bolnica će se, kaže, u njega uključiti i, sukladno preporukama, kvalitetno ga odraditi.

Varaždinska bolnica trenutno raspolaže s dovoljno smještajnih kapaciteta, hladni pogon i dalje funkcionira, a situacija je pod kontrolom, zaključio je ravnatelj Poljak.