UBIRANJE DUGOVA

Varaždinac angažirao Zagrepčane za iznudu?

26.08.2010 u 15:31

Bionic
Reading

Kako bi došao do 220 tisuća kuna od varaždinskog poduzetnika T. R., njegov sugrađanin I. V. angažirao je dvojicu Zagrepčana koju su uhićeni na ulici, u nas rijetko viđenoj policijskoj akciji

Da uhićeni Zagrepčani, 52-godišnji Z. J. i 39-godišnji I. J., nisu iznuđivali novac od varaždinskog poduzetnika za svoj račun, nego za Varaždinca I. V., koji dosad nije kažnjavan, upućuju rezultati prvih ispitivanja koja su obavljena u istražnom odjelu varaždinskog Županijskog suda.

No što je zapravo posrijedi, znat će se više nakon završetka ispitivanja, kada će biti poznato i je li iznuđivani iznos od 220 tisuća kuna stvaran ili fiktivan dug, odnosno radi li se o reketu ili tek stvarnom vjerovniku koji je u trenucima očaja zbog toga što mu se ne vraća novac zatražio 'pomoć' zagrebačkih profesionalaca koji se nisu libili prijetiti oštećenom varaždinskom poduzetniku i njegovoj obitelji.

Njih su u srijedu oko 14 sati uhitili policijski službenici Policijske uprave varaždinske, koji su ih presreli povicima 'stoj, policija!' te ih bacili na tlo Gajeve ulice, koja je kao jedno od središnjih mjesta održavanja Špancirfesta bila puna posjetitelja, tako da akcija nije mogla proći nezamijećeno.