KAZNENA PRIJAVA

Varaždin: 36-godišnjak u kućnom laboratoriju uzgajao marihuanu

25.04.2019 u 12:34

Bionic
Reading

Više od 1,2 kilograma marihuane pronašla je policija u kući na širem području Varaždina, kao i laboratorij u kojemu je 36-godišnjak uzgajao 'travu' namijenjenu daljnjoj preprodaji, a zbog čega će po završetku istrage biti kazneno prijavljen zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Iz varaždinske policije u četvrtak su priopćili kako su, temeljem naredbe Prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu, pretražili kuću i druge prostorije kojima se koristi 36-godišnjak sa šireg područja grada Varaždina.

Pronađeno je 1253 grama marihuane, dijelovi laboratorija za ilegalni 'indoor' uzgoj indijske konoplje, više desetaka tisuća kuna za koje se pretpostavlja da potječu od 'dilanja' droge te više pripremljenih sjemenki kanabisa pripremljenih za sadnju u stadiju klijanja.

Policija je otkrila i više desetaka razvrstanih sjemenki kanabisa, PVC smotuljak s gramom narančasto bijele praškaste materije nalik na sintetičku drogu MDMA, nekoliko PVC posuda s pripremljenim supstratom za proizvodnju gljiva koje najvjerojatnije u sebi sadrže psihoaktivne tvari te opremu za uzgoj takvih gljiva.

S obzirom na količine pronađene droge te njezina pakiranja utvrđeno je da je namijenjena daljnjoj preprodaji.

U policiji kažu kako nastavljaju kriminalističko istraživanje, nakon kojega će protiv 36-godišnjaka podnijeti kaznenu prijavu zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.