KAO U LOŠOJ DISKOTECI

Uzvanici iz BiH nezadovoljni Josipovićevim prijemom

03.02.2011 u 10:11

Bionic
Reading

Navodno loše ozvučenje i skromna zakuska na prijemu što ga je u čast članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine početkom tjedna u zagrebačkoj Gliptoteci priredio hrvatski predsjednik Ivo Josipović razočarali su brojne uzvanike, a neki od njih događaj su ocijenili kao provod u 'drugorazrednoj diskoteci', piše u četvrtak sarajevsko Oslobođenje

'Uzvanici bježali s Josipovićeva prijema', naslov je teksta u kojemu taj list neobično oštro kritizira taj događaj, tvrdeći da su među razočaranima bile ponajprije uspješne i ugledne osobe iz BiH koje godinama žive i rade u Zagrebu.

'Puni su gorčine jer su u stilu i mjestu organizacije tog skupa prepoznali ponižavanje ne samo onih u čiju je čast priređen, nego i svih ljudi iz BiH', navodi dopisnica Oslobođenja iz Zagreba.

Opisujući Gliptoteku kao nedovoljno reprezentativno mjesto, list navodi da su se uzvanici 'gurali u polumraku i uz zaglušujuću buku... koja je nastupe pjevača poput Josipe Lisac ili Ibrice Jusića pretvorila u nesnosnu grmljavinu, što je onemogućilo svaki normalni razgovor i sporazumijevanje'.

Zbog toga su, navodno, mnogi od pozvanih napustili prijem prije nego što su namjeravali, a nije im se svidjela ni skromna zakuska koja je uz to kasnila.

Sarajevski list piše i da se na prijemu nije moglo vidjeti književnika i publicista Miljenka Jergovića, no zato jest Velimira Viskovića s kojim je Jergović u oštrom sukobu.

'Sve u svemu, uglednicima iz BiH koji žive u Zagrebu od ovog tuluma ostali su samo loše sjećanje i frustracija', zaključuje Oslobođenje.