POLITIČKA KORUPCIJA

Uzbuna u vukovarskom SDP-u zbog Sabine nemoralne ponude

06.08.2013 u 15:29

Bionic
Reading

Predsjednik vukovarskog SDP-a Željko Pinjuh potvrdio je da će se gradski odbor te stranke sastati u narednih desetak dana kako bi se očitovao o navodnom pokušaju podmićivanja HDZ-ove vijećnice u Gradskom vijeću Marije Budimir od strane vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe (SDP).

Pinjuh je u subotu najavio kako bi se sjednica Gradskog odbora SDP-a mogla održati sinoć, ali prema njegovim riječima, to ipak nije bilo moguće jer je vrijeme godišnjih odmora pa je bilo nemoguće osigurati kvorum.

Sjedinici bi, kako je kazao, trebao nazočiti i gradonačelnik Željko Sabo koji bi trebao iznijeti svoj stav u svezi cijelog slučaja. U izjavi medijima prije nekoliko dana, Sabo je ustvrdio da ni na koji način nije počinio ništa što bi bilo protuzakonito te da je na djelu predizborna aktivnost u Vukovaru.

HDZ-ova vijećnica u vukovarskom Gradskom vijeću Marija Budimir potvrdila je pak medijima da joj je Sabo ponudio 'sve što poželi' u zamjenu da podrži koaliciju SDP-a i SDSS-a, od mjesta u nadzornom odboru 'Borova' do novca i podrške njega kao gradonačelnika projektima Osnovne škole Siniše Glavaševića, čija je ravnateljica.

Vukovarsko Gradsko vijeće, nakon lokalnih izbora, još uvijek nije konstituirano te je nakon propala dva, preostao još jedan pokušaj za konstituiranje toga tijela. Dosadašnji pokušaji konstituiranja propali su nakon što su u oba pokušaja vijećnici SDP-a (9) i SDSS-a (3) odbili podržati imenovanje mandatnog povjerenstva na prijedlog vijećnika HDZ-a (9) i HSP-a dr. Ante Starčevića (3).

U slučaju da propadne i treći pokušaj konstituiranja Vijeća, u narednih devedeset dana trebaju se održati novi izbori za Gradsko vijeće.