Uzbudljiv make up inspiriran Picassom!

Uzbudljiv make up inspiriran Picassom!

02.04.2013 u 10:54

Bionic
Reading

Da je Picasso stigao napokon i u Hrvatsku to već i ptice na grani znaju. Upravo je izložba Remek-djela iz Muzeja Picasso u Parizu, koja gostuje u Klovićevim dvorima, bila inspiracija vizažistici Ivani Bilandžiji Billy da napravi nekoliko make up remek djela.

Jedna od najpoznatijih hrvatskih make up artistica, koja je tražena i izvan granica Lijepe naše, Ivana Bilandžija Billy, dokazala je kako je i make up svojevrsna umjetnost. U tome joj je pripomogao londonski brand profesionalne ekorativne kozmetike Illamasqua koji oduvijek želi biti drugačiji, baš kao i najpoznatiji među umjetnicima Pablo Picasso.

Ivana Bilandžija Billy je prenijela Picassove slike na ženska i muška lica modela, kako bi putem žive forme potaknula posjetitelje izložbe u Klovićevim dvorima na uočavanje beskonačnih načina semoekspresije i svjedočenja kako ništa nije kako se čini.

Make up-om smo prenijeli linije lica iz mnoštva kuteva kako bi prikazali na sveprisute nepotrebne iskrivljenosti perspektiva u stvaranju trendova ljepote. Stvorili smo geometrijske površine koje slojevito izazivaju različite percepcije lica. Misija Illamasque je omogućiti svakome da otkrije svoj alter ego u potpunoj slobodi i izvan očekivanja drugih. Kroz bogatu paletu boja i tekstura imperativ je izraziti istinsko 'ja' i biti ono što svaka osoba jest. Naglasite sebe.', rekla nam je Billy.



Woman sitting in the chair,
rujan 1941.Slika predstavlja njegovu ljubavnicu Doru Maar u pariškom stanu.

Deux personnages, 1934. godina. Slika prikazuje Picassovu ljubavnicu Marie Therese Walter i njenu sestru.



Girl before a mirror
, 1932. godina iz Picasso kubističke faze. Slika prikazuje Picassovu ljubavnicu Marie Therese Walter koja se gleda u ogledalo.

Seated Woman. Maria Teresa Walter. 1937.

Photos: Dorijan Kljun / Photo studio Katran


Izložba Remek-djela iz Muzeja Picasso, donosi 56 slika i skulptura najslavnijeg majstora 20. stoljeća., osnivača kubizma, slikara, kipara, grafičara. Izloženo je više od stotinu radova i dokumenata koji ocrtavaju uzbudljivo umjetničko putovanje velikog stvaratelja modernizma, a slike možete vidjeti u Klovićevim dvorima u Zagrebu do 7. srpnja 2013.