SUPER ZABAVA

Utorkom u Pepermintu slavi se umjetnost i glazba!

28.04.2014 u 11:22

Bionic
Reading

Ne propustite sutra još jedan Art Clubbing na kojem po prvi put izlažemo fotografije s vašeg omiljenog bloga koje potpisuje Luka, a ja sam zadužena za glazbenu selekciju. Vizualni doživljaj priuštit će nam još nekoliko sjajnih umjetnika. Detalji u postu!


Ovo već postaje ozbiljno! Po drugi put u pola godine puštam mjuzu na Art Clubbing-u u Pepermintu. I nije razlog tomu taj što ganjam DJ karijeru nego što je riječ o super glazbeno-umjetničkom projektiću koji se odvija svakog zadnjeg utorka u mjesecu i iza kojeg stoji cool ekipa kojoj jednostavno ne mogu reći NE. Ovaj put će vaše uši milovati glazbene uspješnice s vodećih festivala koje sam obišla u posljednjih nekoliko sezona poput Primavere, Sonar-a, In Music-a, For-a, Exit-a, BBK Bilbao, s naglaskom na nekima od headliner-a koje ćemo gledati i slušati na nadolazećim hrvatskim festivalima, dok će za ostatak večeri za deep house atmosferu zadužena DJ Kicky

Po prvi put do sada izložit ćemo Lukine fotografije s ModaKomode čemu se neopisivo radujemo kao i još nekolicini umjetnika koji će također prezentirati svoje radove. Pa evo kratki opis svih i svega!

ModaKomoda nije još jedan fashion blog u nizu. Ako seciramo naslov kaže 'moda ko moda'. Jest da je svugdje oko nas, ali ne treba ju shvaćati preozbiljno. Na izložbi će biti predstavljen dio Lukinih fotografija s ModeKomode, od kojih su mnoge nastale stihijski, gotovo uvijek praćene iskrenim entuzijazmom i dobrom zabavom.

VANESA PETRAC

Tek su joj 23 godine, a ova svestrana mlada slobodna umjetnica iz Buševca, bavi se prevođenjem, pjevanjem, glumom i drugim poslovima vezanim za umjetnost i kulturu. Svojom drugom Izložbom „Iza maske“ Vanesa će pokazati još jedan svoj talent, ovaj put vezan uz likovnu umjetnost. Vanesa će se predstaviti sa svojim neobičnim maskama. Inspiraciju za njih Vanesa je pronašla tijekom putovanja u Meksiko. Za izradu samih maski koristila je gips, akrilne boje i tempere.

PETAR POPIJAČ

Petar će predstaviti ready made ambijentalnu instalaciju "Alkemik" 2014. u kombiniranoj tehnici. Transformacija iz korisno-uporabnog predmeta u uzvišeni zlatni objekt otvara alkemijski pristup zbilji. Sve će se po prirodi, dugotrajnim procesom kristalizacije, pretvoriti u najsavršeniji materjal od svih. Čovjek posjeduje vještinu ubrzavaja ovog prirodnog procesa te mu je moguće pretvoriti u zlato sve što takne. Ideja je istaknuti formu pojedinog objekta. Kad se skupina objekata uniformirano oboja u jednu boju, tad forma postaje jasnija.

VLATKA FRIC

Ova mlada arhitektica može se pohvaliti nagradama za arhitektonske projekte i dizajn koje je dobila još na studiju. Voli eksperimentirati u različitim medijima, prenositi iskustva stečena savijanjem papira na ideje u arhitekturi, dizajnu i modi. Njene kreacije modularnog origami nakita, inspirirane tradicionalnim origamijem, plijene osebujnim avagardnim stilom, a oduševljavaju preciznošću i čistoćom oblika.

ANATOLIY CHERNYAVSKIY

Anatoliy je mladi ruski umjetnikiz Samare koji je školu primijenjenih umjetnosti završio je u Krimu, a 2011. upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu. Rad mu reflektira interes za antičku umjetnost pri čemu koristi suvremene materijale kako bi pod UV rasvjetom gotovo forenzički ispitao utjecaj antike na kulturni život suvremenog čovjeka. Ciklus "Chem-trip" 2014. izveden je tehnikom akrila na platnu.

Očekujemo vas sutra navečer na Art Clubbing-u u Pepermintu. Detalje o event-u poražite ovdje, a sad trk na facebook stranicu ModeKomode gdje darujemo 2x2 ulaznice.

I za kraj nešto što ću sutra pustiti...

Tame Impala - Elephant
Blur - Girls And Boys