NAPETO U LIBIJI

Ustanici napali ured premijera, zaštitari ubijeni

08.05.2012 u 21:14

Bionic
Reading

Najmanje dva zaštitara ureda libijskog premijera u središtu Tripolija ubijena su, a nekoliko ih je ranjeno u utorak u napadu bivših ustanika, rekao je jedan dužnosnik ministarstva unutarnjih poslova

Više desetaka bivših ustanika, koji su se borili protiv režima Moamera Gadafija, a još nisu dobili obećanu im nagradu, napali su ured premijera Abdurahima al-Keiba Tripoliju pucali po njoj strojnicama i protuzračnim topovima.

Jedna skupina je uspjela ući u zgradu unutar koje je također došlo do pucnjave, kazao je taj dužnosnik ministarstva unutarnjih poslova. Nije poznato je li premijer bio u zgradi u trenutku napada.

Glasnogovornik vlade Naser al-Mana umanjio je razinu nasilja i rekao da su bivši ustanici stigli u sjedište vlade prosvjedujući u vezi naknada, te da se sada nalaze na sastanku s ministrom obrane.

Prije nekoliko mjeseci libijska je vlada počela isplaćivati naknade ustanicima koji su sudjelovali u sukobima protiv snaga Moamera Gadafija, ali isplate nakon brojnih nepravilnosti obustavljene. To je izazvalo bijes veterana koji još nisu došli na red i jedna njihova skupina je već napala sjedište vlade 10. travnja.