GRUBIŠIĆ O ŽEVRNJI

'Uspješni HDZ-ovac je pod istragom USKOK-a i policije!'

29.05.2013 u 14:51

Bionic
Reading

'USKOK i policija zanimaju se za načelnika Dugopolja Zlatka Ževrnju i imam informaciju da je bio pozvan na razgovore u te institucije', tvrdi kandidat za splitsko-dalmatinskog župana Ivan Grubišić. Četiri dana uoči drugog kruga lokalnih izbora potpuno se posvetio svom protukandidatu i, iako nije želio otkrivati detalje oko navodnog postupka protiv Ževrnje, tvrdi da se radi o apsolutno neuspješnom načelniku i da je medijska slika o njemu 'mit i magla'

'Konkretno, Općina Dugopolje završila je 2011. godinu s minusom od 11 milijuna kuna, potom je podigla kredit na 17 milijuna kuna, no krajem rujna prošle godine našla se u još većim gubicima od 22 milijuna kuna! Zbrojite te iznose i dobit ćete prave informacije o navodnom čudu u Dugopolju', kazao je Grubišić. Sve podatke je, tvrdi, izvukao iz dostupnih javnih baza Ministarstva financija.

'Kako jedan gospodarstvenik koji navodno sve zna ostavlja svoje mjesto u milijunskim dugovima?! Osim toga, zbog problema u proračunu nedavno je povisio komunalnu naknadu, pa investitori odlaze, a novi ne dolaze', upozorava dalje Grubišić.

'U Dugopolju je započeta i gradnja zatvorenog bazena uz nogometni stadion i njoj se ne nazire kraj, a podizvođačima koji su bili angažirani na tom poslu duguje se najmanje deset milijuna kuna! I akvapark, na kojemu su danas otvoreni radovi, također je problem: nije plaćena čak ni projektna dokumentacija', upozorava on.

Grubišić se unatoč popriličnom zaostatku u prvom krugu ipak nada pobjedi ove nedjelje, s jasnom računicom: najbitnije je u samom gradu Splitu dobiti 10 do 12 posto prednosti te nadati se da na području Imotskog, Vrlike i Sinja neće ponovno biti nepravilnosti na koje je upozoravao, poput dovođenja tisuća birača iz Bosne i Hercegovine.

'Vjerujemo u čudo! I ono s nebesa, ali i sociološko čudo', optimističan je Grubišić.

Zlatko Ževrnja, pak, danas uopće nije želio odgovoriti na tvrdnje da je pod istragom i da planira ostaviti Dugopolje s minusom u desecima milijuna kuna. Bio je na konferenciji za novinare gdje se razgovaralo o braniteljima, pa nije želio 'zasjeniti temu prljavštinama i lažima'.

'Izjasnit ću se u petak, ali već vidim ovdje možda ima elemenata za sudski postupak', kazao je Ževrnja.