LINIĆ U SPLITU:

'Uskoro će biti 400 tisuća nezaposlenih'

25.04.2010 u 15:40

Bionic
Reading

Slavko Linić izjavio je na konvenciji gradskog SDP-a u Splitu da Hrvatska uskoro može očekivati broj od 400 tisuća nezaposlenih

Danas se u Splitu u hotelu Park održava 5. izborna konvencija gradskog SDP-a. Izbornu konvenciju su pozdravili i predstavnici vodstva stranke Josip Leko i Slavko Linić.

Rezultati konvencije

5. Izborna konvencija SDP-a Split održala se danas u hotelu "Park". Konvenciji je prisustvovalo 167 delegata, koji su pristupili biranju novog rukovodstva SDP- Split.
Na konvenciji su uz delegate sudjelovali i saborski zastupnici Josip Leko, Arsen Bauk i Slavko Linić, predsjednik HNS-a Split Goran Kovačević, potpredsjednik Zelene liste Split Lovro Rumora te predstavnici gradskih i općinskih organizacija SDP-a s područja županije.
Za dva potpredsjednika izabrani su Ivo Baldasar i Vesna Perak Bone. Za članove predsjedništva izabrani su Gojko Čepo, Aida Batarelo, Branko Grčić i Venko Čurlin. Konvencija je još izabrala Gradski odbor od 35 članova te Nadzorni odbor i delegate za izbornu konvenciju stranke u županiji.


Ova konvencija je sazvana nakon nedavnih neposrednih izbora u stranci na kojima je većinom glasova pobijedio dosadašnji čelni čovjek gradskog odbora SDP-a Marin Jurjević ispred konkurenta Ranka Ostojića. Osim čelnika stranke, skup su pozdravili i gosti, kao primjerice predstavnik splitskog HNS-a Goran Kovačević i čelnik Zelene Liste Lovro Rumora.

Slavko Linić je izjavio i da Hrvatska uskoro može očekivati broj od 400 tisuća nezaposlenih. 'Problem je i činjenica da trenutačno 75 tisuća ljudi radi, a ne prima plaću. Više se ne dijelimo na ustaše i partizane, već na one koji žele oporezivati rad i one koji žele oporezivati imovinu, one koji žive od rada i one koji žive od imovine', zaključio je Linić.

Nakon govora i pozdrava Josipa Leke koji je kritizirao način vođenja Hrvatske, zbog čega je, po njegovim riječima, situacija u zemlji katastrofalna, poduži govor je održao i čelnik Gradskog odbora SDP-a Marin Jurjević. On je naglasio da je proces unutarnjih izbora primjer unutarstranačke demokratičnosti i rekao da je ponosan na to. I on se osvrnuo na stanje ekonomije i zaposlenosti u zemlji.

'Previše se vremena izgubilo dok je vlast definirala jesmo li u krizi i kako to nazvati. SDP treba biti prepoznat u toj borbi rada i kapitala kao zaštitnik onih koji žive od svog rada. Vlast ne želi vidjeti razmjere krize i u ogledalu gleda uljepšanu sliku Hrvatske. No pravi problem nije u tome što aktualna vlast ne riješava krizu, pravi problem je to što je ona dodatno generira', zaključio je Jurjević.

Konvencija je nastavila rad i poslijepodne će biti izabrano rukovodstvo i tijela Gradskog odbora SDP-a Split.