bandićev intimus

Uskok podignuo optužnicu protiv Gzima Redžepija: pokušao utjecati na vještaka u odluci o skrbi nad sinom Severine i Milana Popovića

13.12.2021 u 15:45

Bionic
Reading

Uskok je, ne navodeći ime, objavio da je nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Zagrebu, podigao optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1976.) zbog počinjenja kaznenog djela trgovanja utjecajem. Riječ je, neslužbeno se doznaje, o Gzimu Redžepiju, liječniku i prijatelju pokojnog gradonačelnika Milana Bandića kojeg se sumnjiči da je pokušao utjecati na vještaka u odluci o skrbi nad sinom Milana Popovića i pjevačice Severine

Kako se navodi u priopćenju USKOK-a Redžepiju se stavlja na teret da je krajem kolovoza 2020. godine u Zagrebu, počinio kazneno djelo trgovanja utjecajem na način da je koristeći autoritet kojeg nesumnjivo uživa kao zastupnik Gradske skupštine Grada Zagreba i višegodišnji bivši zamjenik pročelnice Ureda za zdravstvo Grada Zagreba, kao i činjenicu da je bio osoba od povjerenja tadašnjeg gradonačelnika Grada Zagreba, pokušao utjecati na ishod vještačenja u jednom sudskom postupku koji se vodi pred Općinskim građanskim sudom u Zagrebu radi izmjene odluke o roditeljskoj skrbi i uzdržavanju.

Nakon što je u tom postupku sud imenovao dvojicu vještaka za provođenje multidisciplinarnog psihijatrijsko-psihologijskog vještačenja u svrhu donošenja odluke s kojim će roditeljem maloljetno dijete stanovati,Redžepi je, navodi se u priopćenju,  tijekom provođenja vještačenja inicirao sastanak s jednim od imenovanih vještaka.

Radi se o vještaku koji je zaposlenik i ujedno zamjenik ravnatelja Psihijatrijske bolnice koje je osnivač Grad Zagreb slijedom čega okrivljenik može utjecati na poslovanje bolnice u kojoj je ovaj zaposlenik. Tijekom sastanka je Redžepi je vještaku rekao da je dobar prijatelj s Popovićem u navedenom sudskom postupku, pri čemu je isticao njegove kvalitete, donatorstvo i sve što je učinio za grad Zagreb i za njega osobno.

Osim toga mu je rekao da je Popović dobar otac, neizravno aludirajući na potrebu donošenja nalaza u njegovu korist. Također je od vještaka zatražio da ga izvijesti kakvu će odluku u predmetu donijeti. Kada ga je vještak, ne želeći postupiti suprotno svojem stručnom uvjerenju već svoj nalaz temeljiti isključivo na pravilima struke i stanju predmeta, izvijestio da je odlučio izuzeti se iz navedenog predmeta, Redžepi je izrazio nezadovoljstvo takvim slijedom događaja.