AFERA VJETROELEKTRANE

Uskok ispitao supruga i sestre Josipe Rimac, odluka o žalbi u četvrtak

17.06.2020 u 13:41

Bionic
Reading

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu u četvrtak će odlučivati o žalbi Josipe Rimac na istražni zatvor u aferi Vjetroelektrane. Odluka o žalbi trebala bi biti poznata nakon što bude napisana i otpremljena strankama u postupku.

U međuvremenu, kako N1 doznaje, dosad je ispitan dio obitelji Josipe Rimac, suprug i dvije sestre. Obrana je za oca Josipe Rimac tražila da ga se ne ispituje u Zagrebu zbog njegove poodmakle dobi. Svi su koristili pravnu blagodat nesvjedočenja, odnosno u cijelosti su odbili dati iskaz s obzirom da su s Rimac u obiteljskom i rodbinskom odnosu. Uz njih ispitano je još barem troje svjedoka no među njima zasad još uvijek nije i ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Iz Ministarstva poljoprivrede potvrđeno je za N1 da Marija Vučković još uvijek nije dala iskaz, ali će se odazvati pozivu na svjedočenje čim ga dobije.

  • +35
Josipa Rimac Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Podsjetimo, bivša gradonačelnica Knina i državna tajnica u Ministarstvu uprave uhićena je uz još 13 osoba krajem svibnja i to zbog sumnje da je pokušavala pogodovati investitorima oko vjetroelektrane Krš-Pađene.

Rimac je ubrzo nakon uhićenja razriješena s mjesta državne tajnice i izbačena iz HDZ-a.