najavio tužbe

Šef Hrvatskih šuma: Ja nisam na snimci s Josipom Rimac. Sjetio sam se, tada sam bio s najmlađom kćerkom u automobilu

08.06.2020 u 19:17

Bionic
Reading

Predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić četvrto je osumnjičeni u aferi vjetroelektrane. U razgovoru za RTL govorio je odnosu s Josipom Rimac, ali i tvrdnjama vlasnika CEMP-a da su ih Hrvatske šume ucjenjivale.

"Poslije 63 godine života i 39 godina staža u šumarskoj struci doživio sam jedno tragično iskustvo, i ja i moja obitelj, ali vjerujem da ću nakon svega dokazati svoju nevinost i da sam radio u interesu Hrvatskih šuma i Hrvatske", kazao je RTL-u Jakupčić.

Upitan je li Josipa Rimac vršila na njega pritisak, šef Hrvatskih šuma je odgovorio: 'Taj pritisak se može nazvati i pritisak, ali i lobiranje i njezino zalaganje za svoj grad Knin i za svoju županiju".

Jakupčić je rekao da se s Rimac susreo nekoliko puta tijekom 2019. godine. "Zadnji susret prije koronavirusa bio je u Zagrebu, u službenim prostorijama Hrvatskih šuma, tijekom veljače. Uvijek sam to doživljavao kao zalaganje za županiju, a odnosi nje i investitora, ja to ne bih tumačio, jer ne znam", rekao je Jakupčić.

Progovorio je i o optužbama za reketarenje. Jakupčić tvrdi da to nije istina. "Poslije više godina, Hrvatske šume i Uprava društva na čelu sa mnom je napokon uspjela naplatiti svoje veliko potraživanje, zaslužnost, a to je šest milijuna kuna".

Nedavno je objavljena snimka na kojoj se vidi navodni susret Jakupčića i Rimac, četiri dana prije uhićenja. akupčić demantira da je on na snimci.

Josipa Rimac dovedena u USKOK Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

"Objavljena je snimka na jednoj komercijalnoj televiziji i to 25. svibnja, poslije 19 sati. Jedna osoba, druga osoba, međutim ja muška osoba nisam. To je meni vrlo lako dokazati, ako treba i forenzičarom. Mi smo kao Hrvatske šume i ja odgovorili na tri ili četiri njihova upita da se ne radi o meni na tom susretu, a oni su svejedno objavili snimku tvrdeći da se radi o meni. Ja se s navedenom gospođom nisam susretao u kafićima već isključivo u službenim prostorijama Hrvatskih šuma", kaže.

Na pitanje gdje je bio taj dan, Jakupčić kaže: ''Znam, sjetio sam se. S najmlađom kćerkom, bio sam suvozač u automobilu. Išli smo po suprugu oko 19.30 sati na posao."

Jakupčić kaže da je ljut i razočaran svime. Hrvatske šume i on osobno odvojeno podnijet će tužbe za kazneno djelo klevete i za naknadu štete.