NESREĆA U LONDONU

Urušio se balkon kazališta Apollo, 90 ozlijeđenih

20.12.2013 u 07:29

Bionic
Reading

Hitne službe izvijestile su da je gotovo 90 osoba ozlijeđeno u četvrtak kada se za vrijeme predstave u kazalištu Apollo srušio dio stropa u prepunom londonskom kazalištu

U kazalištu je u tom trenutku bilo oko 720 osoba, uključujući i mnoge obitelji koji su gledale vrlo popularnu predstavu, kada su gledalište zasuli komadi žbuke i krhotine.

Prema podacima hitnih službi, ozlijeđeno je 88 osoba, od kojih 81 lakše, mnogi s ozljedama glave, dok je sedam osoba odvezeno u bolnicu zbog težih ozljeda.

Nick Harding iz Londonske vatrogasne postrojbe rekao je da je na publiku pao komad gipsanog stropnog ukrasa veličine 10 puta 10 metara.

"Pod težinom dijelova stropa urušio se i dio balkona", dodao je. "Sada su svi izvan zgrade i na sigurnom", rekao je potvrdivši da nitko nije smrtno stradao.

Napomenuo je da je još prerano nagađati o uzrocima, ali je policija izvijestila da ništa ne upućuje na to da bi bila riječ o namjernom činu ili napadu.

Svjedoci su vidjeli kako se urušava strop za vrijeme predstave, što je izazvalo paniku. "Vidjeli smo kako popušta strop i pada na gledalište. Posvuda je bilo prašine i čulo se vrištanje", rekao je gledatelj koji je sjedio na samom vrhu gledališta.

Vozila hitne službe blokirala su aveniju Shaftesbury u samom središtu londonske "kazališne četvrti", prepune šetača u tjednu uoči Božića.

Kazalište Apollo, jedno od kultnih kazališta londonskoga West Enda, otvoreno je u veljači 1901. i ima 775 mjesta na četiri razine. U tom su kazalištu zapažene uloge ostvarili mnogi glumci poput sir Johna Gielguda, Alberta Finneya, Vanesse Redgrave i Petera O'Toolea.

Izvještaj CNN-a