oprezno u prometu

Upozorenje HAK-a: Skliski kolnici, magla i poledica

24.11.2022 u 07:14

Bionic
Reading

Kolnici su mjestimice mokri i skliski, ponegdje je magla vrlo gusta, na cestama u gorju i na Jadranskoj magistrali mogući su odroni, dok je poledica moguća posebice na mostovima i nadvožnjacima, upozoravaju u četvrtak iz Hrvatskog autokluba (HAK)

Vozačima HAK savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak.

Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama, a povremeni zastoji mogući su na dionicama cesta gdje traju radovi.

Danas od 18 do 19,15 sati bit će zatvorena državna cesta DC1 u Korenici. Vozila će se propuštati po 15 minuta nakon svakih 30 minuta rada.

Večeras od 22 do 5 sati, zbog radova, bit će zatvorene autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Maslenica (Rovanjska) u oba smjera (obilazak je državnim cestama preko Gračaca i Zatona Obrovačkog) i autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Vrbovsko i Ravna Gora u oba smjera (obilazak je državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar).

Na autocesti A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva privremeno je zatvoren izlazni krak čvora Matulji iz smjera graničnog prijelaza Rupa u smjeru Opatije i Pule. Promet je na čvoru Jurdani preusmjeren na državnu cestu DC8 za Pulu/Opatiju i Matulje.