VOŽNJA ŽIVOTA

Upoznajte tijelo kroz interaktivno putovanje iznutra

04.01.2016 u 13:56

Bionic
Reading

Kanal Life Noggin, koji na YouTubeu redovno objavljuje zanimljive i zabavne video zapise na najrazličitije teme, prvenstveno znanstvene, ali i povijesne i kulturne, u posljednjih je godinu dana stekao veliku popularnost i stalno članstvo

'Što bi se dogodilo kada bi Zemlja bila dva puta veća?', 'Što bi bilo kada bi sve mačke odmah uginule?' i 'Je li vrijeme stvarno?', samo su neki od gledanijih uradaka koje je su autori kanala, kako sami kažu 'sa zadovoljstvom' kreirali.

Listu najpopularnijih, sa gotovo 600.000 prikazivanja, trenutno predvodi virtualno putovanje kroz tijelo koje omogućuje pogled u krugu od 360 stupnjeva. Tijekom prikazivanja videa potrebno je samo pritisnuti lijevu tipku miša i tako pritisnutom zarotirati perspektivu. Slika se također može okretati pritiskom na strelice u gornjem lijevom uglu.

Autori gledatelje računalnim modelom uvode u funkcioniranje različitih sustava tijela – prvo u dišni, potom u krvožilni, pa u probavni, zatim u živčani itd.

Kanal nudi nizove kratkih video filmova od po nekoliko minuta u različitim kategorijama. Primjerice jedna od njih se zove 'Velika pitanja', a druga 'Razotkrivanje mitova'.

Za sve ljubitelje popularne znanosti prava mala poslastica. Uživajte!