DAČIĆ POBJESNIO NA KOSOVSKE SRBE

'Uozbiljite se ili će vam Albanac biti gradonačelnik!'

07.11.2013 u 19:23

Bionic
Reading

Premijer Srbije Ivica Dačić pozvao je danas Srbe u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici da glasaju na ponovljenim izborima. 'Ako ne izađu u dovoljnom broju na izbore 17. studenoga, Albanac će im biti gradonačelnik. Nek' im je sa srećom', rekao je Dačić novinarima u Beogradu, prenosi Jutarnji list

'Zar netko misli da će Srbija žrtvovati svoju budućnost zbog deset tisuća ljudi', zapitao je Dačić, misleći na ambiciju Srbije da otvori pristupne pregovore s Europskom unijom, i poručio Srbima sa sjevera Kosova da se moraju 'uozbiljiti'.

'Srbija je na udaru zato što njima pomaže, a što trebamo uraditi? Uvesti sankcije protiv njih? Koga oni slušaju? Oni ne slušaju ni Beograd, ni Prištinu, ni međunarodnu zajednicu. A koga slušaju? Demokratsku stranku Srbije, Dveri, Obraz. Kako budete radili, tako će vam biti', rekao je Dačić.

Izborno povjerenstvo, piše Jutarnji list, odlučilo je jučer da se izbori na Kosovu ponove na tri biračka mjesta u severnoj Kosovskoj Mitrovici, gdje su nedjelju maskirani napadači razbili biračke kutije i rastjerali osoblje.