šetalište lungomare

Uništen pano investitora u hotel na Valkanama

29.04.2022 u 15:28

Bionic
Reading

Nepoznati počinitelji noćas su uništili pano s informacijama o projektu izgradnje hotela na Valkanama, na mjestu bivšeg kamenoloma, tik uz teniske terene na šetalištu Lungomaru, nakon što su investitori tog projekta prošlog tjedna javnosti predstavili idejno rješenje budućeg hotela

Po riječima glasnogovornice istarske policije Suzane Sokač, policija tijekom dana nije primila nijednu dojavu o tom događaju, a voditelj projekta Zoran Kostić u ime investitora izrazio je žaljenje što je, kako je rekao, "namjerno fizički uništen pano na Valkanama, namijenjen informiranju Puležana o gradnji novog hotela na lokaciji napuštenog kamenoloma".

"Ako je netko mislio da prave informacije o našem idejnom rješenju hotela zbog toga neće doći do Puležana, prevario se. Postavit ćemo novi, usprkos ovom vandalizmu", poručio je Kostić.

Ponovio je još jedanput kako će se njegovom izgradnjom sanirati prostor bivšeg kamenoloma, koji je zapušten od 1965. godine, te kako će njime, kako je rekao, "Pula značajno dobiti na kvaliteti smještaja, a u hotelu će cjelogodišnje zaposlenje pronaći 250 djelatnika".

"Idejno rješenje poštuje okruženje u kojem se projekt nalazi i maksimalno se uklapa u okoliš, a projekt predviđa sadnju od 150 do 200 novih stabala. Postavljanjem panoa željeli smo omogućiti svim građanima da se što bolje informiraju o projektu", poručio je u ime investitora voditelj projekta Zoran Kostić.