ČESTITKE PUNE ŽIVOTA

UNICEF-ove čestitke i na Facebooku

08.12.2010 u 11:53

Bionic
Reading

Jedan od najpoznatijih simbola solidarnosti s djecom svijeta koja žive u siromaštvu, UNICEF-ove blagdanske čestitke, odsad se mogu naći i na Facebooku. Putem aplikacije 'UNICEF Čestitke pune života' korisnici mogu najpopularnije motive UNICEF-ovih čestitki slati i putem ove društvene mreže

Ako požele, korisnici mogu čestitke koje su poslali ili primili, kao i mnoge druge, kupiti i u fizičkom obliku putem UNICEF-ove web-trgovine (www.shop.unicef.hr), u UNICEF-ovoj trgovini u Zagrebu (Ilica 8) ili na više od 200 prodajnih mjesta u Hrvatskoj.

Pošaljite i vi UNICEF čestitku

ilustracije hrvatske autorice Sanje Rešček. O svojoj suradnji s UNICEF-om, Sanja Rešček kaže: 'UNICEF-ove čestitke su doista način da se direktno pomogne djeci, a ujedno i razveseli nekoga lijepom čestitkom.' U svojem radu Sanju često inspiriraju različite teme nadahnute djecom i toplom atmosferom. 'Ugođaj koji želim postići je čaroban svijet u koji bi svatko dijete poželjelo ući i u kojem bi se ugodno i sretno osjećalo.'

Prva UNICEF-ova čestitka nastala je iz crteža sedmogodišnje djevojčice Jitke Samkove 1949. godine. Ona je svoj crtež 'Sreća u zemlji mira' poslala UNICEF-u u znak zahvalnosti za hranu i odjeću kojom je UNICEF opskrbio tada ratom razrušenu Čehoslovačku, a crtež je postao inspiracija za najpoznatiji suvremeni simbol solidarnosti s djecom svijeta.

Uz UNICEF ove čestitke, kao darovi koji čine višestruko dobro mogu se naći brojni visokokvalitetni proizvodi kao što su mirisne bilježnice, prepoznatljivi UNICEF medvjedići-privjesci, narukvice, mirisne svijeće i još mnogi drugi. U ponudi darova nalaze se samo najkvalitetniji artikli od kojih su mnogi ručna izrada obrtnika iz cijelog svijeta, nastali u sklopu projekata koji pomažu razvoj siromašnih zajednica.

Više od 60 godina UNICEF-ove čestitke pomažu nabaviti cjepiva, posebnu vitaminsku hranu, pitku vodu, lijekove, šatore i pribor za školu za milijune djece koja žive u teškim životnim uvjetima. Zahvaljujući čestitkama, UNICEF je u mogućnosti u vrlo kratkom roku poslati humanitarnu pomoć za ugroženu djecu i obitelji gdje god u svijetu izbije kriza – uzrokovana prirodnim katastrofama ili oružanim sukobima.

Promociju čestitki na Facebooku je omogućio prvi partner UNICEF-a u Hrvatskoj, Hrvatski Telekom