klaus kinkel

Umro njemački šef diplomacije koji se zalagao za procesuiranje ratnih zločinaca s područja bivše Jugoslavije

05.03.2019 u 10:16

Bionic
Reading

U Njemačkoj je u 82. godini umro Klaus Kinkel. U vrijeme priznanja Hrvatske bio je njemački ministar pravosuđa, a potom ministar vanjskih poslova koji se zalagao za procesuiranje ratnih zločinaca iz Jugoslavenskih ratova. Na njegov je prijedlog osnovan Međunarodni sud za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije

Političar FDP-a Klaus Kinkel umro je u dobi od 82 godine, javlja SZ.

Ovaj njemački političar u vrijeme priznanja Hrvatske bio je njemački ministar pravosuđa, a potom ministar vanjskih poslova koji se zalago za procesuiranje ratnih zločinaca iz jugoslavenskih ratova. Na njegov je prijedlog osnovan i Međunarodni sud za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije.

Prije nego što je postao ministar, Kinkel je dugo vremena bio jedan od najviših dužnosnika u Njemačkoj, piše SZ, te smatran udomljenim sinom Hansa-Dietricha Genschera. Živio je u blizini njemačkog Bonna, a umro je u ponedjeljak nakon teške bolesti.

Čelnik FDP-a Christian Lindner izrazio je žaljenje na svojem Twitteru zbog odlaska skromnog čovjeka na čijem je prijateljstvu zahvalan.

  • +2
Klaus Kinkel Izvor: Pixsell / Autor: Gregor Fischer/DPA/PIXSELL