PROMJENA DESTINACIJE ZBOG SVINJSKE GRIPE

Umjesto u Španjolsku, ide se u Češku

  • Autor: Leo Nikolić
  • Zadnja izmjena 02.09.2009 11:30
  • Objavljeno 02.09.2009 u 11:12
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

S obzirom na novonastale okolnosti oko maturalnih putovanja i evidentne epidemije svinjske gripe u Španjolskoj, agencije su odlučile u hodu napraviti promjene i privremeno odustati od te destinacije

Jutros su u splitsku zračnu luku doputovali maturanti 3. gimnazije sa ekskurzije u Španjolskoj. Osim vidljivog umora i neispavanosti, učenici su bili dobro raspoloženi, ali i sretni zbog povratka. U agenciji Vip Travel koja je organizirala i ovu turu doznali smo da su trenutačno u Španjolskoj još samo maturanti privatne ekonomske i turističke škole i da se očekuje njihov povratak za koji dan.

Agencija Vip Travel do daljnjeg odustaje od te destinacije i već je sljedeća ekskurzija preusmjerena u Češku. Učenici 1. i 4. splitske gimnazije u petak putuju na novo odredište. U Vip Travelu ističu da će zbog tih izmjena biti u gubitku, ali da novonastale oklonosti moraju uvažiti da bi zadržali poslovnu vjerodostojnost i ugled. Avansi su već uplaćeni, a osiguranja ne priznaju svinjsku gripu kao faktor i razlog za povrat tog novca.

No unatoč tim poteškoćama, srednjoškolci u Splitu neće biti zakinuti za to nezaboravno iskustvo. Kako su prošli učenici koji su se jutros tek vratili, ostaje za vidjeti, jer inkubacija traje tri dana. Ako i među njima bude bolesnih i zaraženih, tada će se strahovanja roditelja pokazati razložnima i odluka Vip Travela o promjeni destinacije nužnom.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!