12 sati na putu

Umjesto dva kvarta dalje u Splitu, pacijenticu sanitet odvezao na Vis

27.03.2024 u 20:52

Bionic
Reading

Uobičajeni bolnički otpust pretvorio se u propust. Umjesto u Split, i to dva kvarta od splitske bolnice, 74-godišnja pacijentica je sanitetskim prijevozom iz splitskog KBC-a prebačena na otok Vis.

Iako joj je adresa prebivališta na otoku, posljednjih mjeseci boravila je u Splitu, kod obitelji koja tvrdi kako ih o otpustu iz bolnice nitko nije obavijestio.

Poziv su dobili od vozača saniteta tek kada su staricu dovezli na Vis i shvatili da na adresi ne živi nitko.

'Da je majka dvanaest sati putovala trajektom u jednom smjeru, vraćala se u drugom smjeru u Split samo zato što je netko napravio jako veliki propust u toj bolnici. Neshvatljivo mi je kao liječniku da se takvi propusti uopće mogu dogoditi', poručio je sin pacijentice Matko Božić za RTL Danas.

O svemu se očitovala i bolnica.

'Njena adresa na Visu jedina je službena adresa u medicinskoj dokumentaciji. S navedene adrese je dovezena na liječenje i pacijentica je sama potvrdila da ju se na tu adresu treba vratiti', poručili su iz bolnice.

Da je došlo do organizacijskog propusta, zaključak je i županijskog Povjerenstva za prava pacijenata koje se odmah sastalo. Obitelj je odlučila angažirati i odvjetnika i napisati pritužbu bolnici i Ministarstvu.