INVESTICIJA ISTRATURISTA

Umag postaje centar i za pripreme nogometaša

06.02.2013 u 17:54

Bionic
Reading

Istraturist je predstavio novouređeno nogometno igralište u umaškom Stella Marisu koje će se, kao dio budućeg nogometnog kampusa, koristiti za treninge domaćih i inozemnih nogometnih ekipa. U izgradnju i uređenje novog nogometnog terena s pratećim sadržajima uloženo je preko tri milijuna kuna, a kako je istaknuto, Umag ovom investicijom postaje idealan centar za pripreme nogometaša

Budući nogometni kampus StellaMaris u konačnici će imati pet nogometnih terena, od kojih će dva biti s podlogom od umjetne trave. Osim za treninge, tereni će se koristiti i za organizaciju nogometnih turnira i kampova te za odigravanje testnih utakmica, pa je tako već za kraj lipnja najavljen dolazak prestižne europske škole nogometa, Juventus Soccer Schoola. Polaznici Juventusovog kampa boravit će u Umagu do 13. srpnja.

Novo nogometno igralište u Stella Marisu, s podlogom od prirodne trave te dimenzija 104 puta 67 metara, počelo se koristiti krajem siječnja, a uoči kvalifikacijskih utakmica za treninge ga je koristila i mlada nogometna reprezentacija koja boravi u Umagu na pripremama.

Stoga su službenom Istraturistovom predstavljanju novog igrališta, uz umaškog gradonačelnika Vilija Bassanesea, prisustvovali i izbornik mlade nogometne reprezentacije Niko Kovač i njegov pomoćnik Robert Kovač.

'Želimo da ovo bude zamašnjak projektu razvoja nogometnog kampusa Stella Maris, odnosno cjelokupne nogometne infrastrukture destinacije', rekao je prilikom predstavljanja umaškog novog sportskog terena direktor poslovnog razvoja Istraturista Davor Brenko. Istaknuo je i kako se sa što većim brojem kvalitetnih nogometnih terena te suradnjom klubova, gradova i hotelijera u pratećim uslugama, podiže konkurentnost destinacije.


Važnost ulaganja u sportsku infrastrukturu, koja donose organizirana i najavljena nogometna događanja, kako napominje Brenko, očituje se u činjenici da će u vrijeme pred i posezone 2013. donijeti oko 17.000 noćenja. Grad Umag time postaje sportski centar za pripreme nogometnih ekipa svih uzrasta i razina natjecanja, kao i domaćin velikih sportskih projekata koji će se realizirati.

'Uz razvoj turističke infrastrukture, ulaganja poput ovoga imaju za cilj i podizanje kvalitete uvjeta treniranja sportaša u lokalnoj zajednici. Vjerujemo da će nova infrastruktura kampusa Stella Maris omogućiti bolje uvjete za lokalne klubove i amatere', zaključio je Brenko.