uz iće i piće

Ukrajinski predsjednik oborio je rekord, evo koliko je trajala njegova press konferencija

10.10.2019 u 23:05

Bionic
Reading

Volodimir Zelenski, bivši popularni glumac koji je u travnju izabran za ukrajinskog predsjednika, ostvario je u četvrtak rekord održavši tiskovnu konferenciju koja je trajala više od 12 sati, najdulju u povijesti, objavila je Ukrajinska državna agencija za rekorde.

Gotovo osam sati nakon početka tiskovne konferencije održane u poznatom restoranu u središtu Kijeva, predstavnik agencije se digao i proglasio rekord koji još nije potvrdila međunarodna organizacija.

Predsjednik Zelenski je reagirao iznenađeno rekavši da je "skroman" i da ne voli proslave.

Prethodni rekord je držao bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko kojega je tiskovna konferencija trajala više od sedam sati, navode ukrajinska glasila.

Više stotina ukrajinskih i stranih novinara izmijenilo se za stolom sa Zelenskim u Food Marketu koji poslužuje hamburgere i pizze.

  • +12
Rekordna press konferencija Volodimira Zelenskog Izvor: EPA / Autor: SERGEY DOLZHENKO

Ukrajinski predsjednik se dotaknuo nekoliko tema kao što su sukob na istoku Ukrajine, veze s Rusijom i telefonski razgovor s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom zbog čijeg iznošenja u javnost potonjem demokrati vode istraživanje zbog opoziva u Zastupničkom domu.

Medijima je povjerio da je uoči maratonske konferencije dobio injekcije za jačanje glasnica.