Aleksandar Taranenko

Ukrajinci tvrde: U raketiranju baze na Krimu ubijen još jedan ruski general

02.02.2024 u 11:12

Bionic
Reading

Ukrajinci su u napadu na okupirani poluotok Krim u srijedu ubili još jednog ruskog genrala, tvrdi savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova Anton Geraščenko

'Ruski Telegram kanali javljaju da je ruski general-pukovnik Aleksandar Taranenko, zapovjednik zrakoplovne eskadrile, navodno ubijen u napadu na aerodrom Belbek na privremeno okupiranom Krimu', napisao je Geraščenko na društvenoj mreži X.

'Dvije rakete pogodile su zapovjedno mjesto 38. lovačke avijacijske pukovnije, druga raketa napala je komunikacijsko središte aerodroma. Navodno su Oružane snage Ukrajine lansirale krstareće rakete duž neočekivanih ruta za Ruse: većina ih je prošla iznad vodene površine Crnog mora', dodao je.

Pokaže li se vijest istinitom, Taranenko će biti jedan od najviših ruskih časnika ubijenih u ratu u Ukrajini. Krajem prošle godine ukrajinski izvori tvrdili su da je do tada u Ukrajini poginulo 17 ruskih časnika u činu generala/admirala, od čega je ruska strana službeno potvrdila sedam smrtnih slučajeva.

  • +16
Ilustrativna galerija/Ruska vojska Izvor: Profimedia / Autor: Alexey Maishev / Sputnik / Profimedia