NEPAŽNJA, NEMAR ILI?

Ugašen požar kod Sveučilišne bolnice, gori u Karlovačkoj županiji

17.03.2012 u 15:41

Bionic
Reading

Policija i vatrogasci danas imaju posla s manjim požarima na karlovačkom području dok je ugašen požar koji je izbio kod Sveučilišne bolnice u zagrebačkom naselju Blatu oko 9,45 sati i zahvatio 40 hektara površine, javljeno je iz DUSZ-a

Prema riječima zapovjednika smjene JVP Zagreb Domagoja Crnića, požar koji je zahvatio travu i raslinje oko Sveučilišne bolnice ugašen je i slijedi sanacija područja, a vatrogasci će i dalje dežurati na tom području zbog manjih sporadičnih požara.

Istaknuo je kako vatra nije došla ni blizu skladišnih prostora koji se tamo nalaze jer je vatrogasna služba djelovala promptno.

U gašenju požara sudjelovalo je oko osam vatrogasnih vozila, a osim JVP Zagreb, požar su gasile ekipe Dobrovoljnih vatrogasnih društava (DVD) Botinec, Brezovica i Hrašće.

Inače, ovo je mjesto bilo predviđeno za dolazak Torcide uoči današnje utakmice između Dinama i Hajduka, ali iz policije nisu htjeli komentirati ima li požar ikakve veze s dolaskom Torcide.

S druge strane, tijekom današnjeg dana policija i vatrogasci u Karlovačkoj županiji imali su pune ruke posla. U mjestu Donja Brusovača kod Vojnića izgorio je voćnjak s 400 stabala marelica i drveno spremište, u Veljunu tisuću sadnica crnogorice, a požar je zahvatio i lovački dom, javila je policija o dva od dvadesetak današnjih požara u Karlovačkoj županiji.

Od Dragutina Foschija, zapovjednika Vatrogasne zajednice Karlovačke županije se doznaje da su još aktivni požari u Dugom dolu kod vojnog vježbališta, Perjasici, Budačkoj Rijeci, u Gornjim Priselcima, Cerovcu, zatim u Lađevcu i Veljunu, te u Tounju i Plaškom. Tijekom dana bilo je ukupno 22 požara.

Na požarištima su osim profesionalaca bile angažirane i jedinice dobrovoljnih vatrogasnih društava, bilo kao pričuva ili za aktivno gašenje požara.

Angažirano je oko 300 vatrogasaca iz Karlovca, Slunja, Lasinje, Ozlja, Ogulina i Duge Rese, kazao je Foschio.

Prema njegovim riječima uzrok gotovo svih požara je spaljivanje korova za vjetrovitog vremena.

Prema informacija s terena izgorjelo je nekoliko različitih objekata, uglavnom napuštenih, a nema informacija da je netko stradao.