HUMANITARNA AKCIJA

Udruga SVE za NJU: 430 sudionika na virtualnoj utrci 'To nisu samo ženske stvari'

22.05.2021 u 17:30

Bionic
Reading

U organizaciji udruge SVE za NJU u subotu se održava virtualna utrka sa 430 sudionika u sklopu javnozdravstvene akcije „To nisu samo ženske stvari“, a posvećena je prevenciji raka jajnika, poticanju žena na redovite preglede i zdravije načine života

“Podizanje svijesti o važnosti prevencije i ranog otkrivanja ove bolesti te poznavanje simptoma koji mogu ukazivati i na rak jajnika, važni su za rano otkrivanje bolesti kad su ishodi liječenja puno bolji”, istaknuli su iz udruge SVE za NJU.

Virtualna utrka “To nisu samo ženske stvari” održava se u subotu, a u njoj diljem Hrvatske i inozemstva sudjeluje preko 430 sudionika. Prijavljeni u utrci sudjeluju tako da trče ili 800 metara ili 4 kilometra, a sudionici su oboljele žene, prijatelji i članovi obitelji oboljelih, liječnici i korisnice Centra za psihološku pomoć.

Kako bi na simboličan način obilježile održavanje virtualne utrke, članice time SVE za NJU prijepodne su se okupile na zagrebačkom Bundeku i otrčale simboličnu utrku.

Akcija se održava po četvrti put i posvećena je ženskom reproduktivnom zdravlju, osobito prevenciji najsmrtonosnijeg ginekološkog raka – raka jajnika, ističu iz udruge te dodaju da će prihod od startnina biti usmjeren za provedbu programa Centra za psihološku pomoć ženama oboljelima od raka i članovima njihovih obitelji.