što imaju i koliko zarađuju

Udarni saborski lijevi tandem objavio imovinske kartice: Rada Borić navela izdašnu štednju i dodatne prihode, a Katarina Peović darovanu nekretninu

18.09.2020 u 15:39

Bionic
Reading

Dvije kolegice saborske zastupnice koje su u parlament došle sa zeleno-lijeve liste platforme Možemo!, Rada Borić (Nova ljevica) i Katarina Peović (Radnička fronta), predale su svoje imovinske kartice

Rada Borić, poznata feministica i aktivistica za ženska prava, u Hrvatskom saboru prima plaću od 14.710 kuna. Uz to volonterski obavlja dužnost zastupnice u Gradskoj skupštini.

Prije posla u Saboru radila je kao savjetnica u udruzi Futurist (Forum za unaprjeđivanje transformacijskog upravljanja razvojem institucija i sustava), kojoj je na čelu Nenad Klapčić, njezin stranački kolega i nevjenčani partner.

Za njega je navela da radi u udruzi Futurist, i to za plaću od šest tisuća kuna, a još 1700 kuna zaradi od 'drugog dohotka' te da ima stopostotno vlasništvo u tvrtki Moderata consulting d.o.o. za poslovno savjetovanje i trgovinu.

Borić, osim saborske plaće, u budžetu ima nešto više od devet tisuća kuna od osiguranja, 360 kuna od imovinskih prava i 1500 kuna mjesečno uprihodi iz drugih izvora.

Posjeduje stan od 58 kvadrata na zagrebačkom Rudešu, kupljen uz pomoć kredita, što ga je očito otplatila jer nije navela nijednu stavku u rubrici 'zaduženja'.

  • +3
Rada Borić Izvor: Pixsell / Autor: Josip Regovic/PIXSELL

Prijavila je 138 dionica Hrvatskog Telekoma, od kojih je polovicu sama kupila, a drugi dio naslijedila. Ima udjele u dva Erste fonda vrijedne oko 35 tisuća kuna. Prijavila je štednju u četiri valute. Tako na računu ima 3098 kuna, 5003 jena, 156.344 eura te 11.735 američkih dolara.

Imovinska kartica Rada Borić by Tportal.hr on Scribd

Navela je da je članica sljedećih udruga i organizacija: Centra za ženske studije, Koordinacije ženskih grupa - Seka, Centra za žene žrtve rata - Rosa, Udruge za demokratizaciju i održivi razvoj, udruge Intermundia te udruge Futurist.

Njezina kolegica iz Radničke fronte Katarina Peović prima saborsku plaću od 15.049 kuna, a prijavila je i mjesečne prihode od 1500 kuna.

Prije ulaska u Sabor radila je kao profesorica na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Prijavila je kredit dignut još 1995., za koji izdvaja nešto više od 300 kuna mjesečno, ali i štednju od 50 tisuća kuna.

  • +7
Katarina Peović Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Posjeduje stan u Zagrebu od 68 kvadrata, vrijedan 900 tisuća kuna, za koji je navela da su joj ga darovali roditelji, ali je još pod otkupom, a na isti je način stekla i garažu na Trnju.

Posjeduje pola kuće s okućnicom u Seget Vranjici površine 640 kvadrata, procijenjene na 960 tisuća kuna. Naslijedila je i brodicu vrijednu osam tisuća kuna.

Imovinska kartica Katarina Peović by Tportal.hr on Scribd