PREVRTANJE AUTOBUSA

Učiteljici amputirana ruka, djeca stabilno

Bionic
Reading

Prilikom prevrtanja školskog autobusa u utorak oko 18.45 sati na državnoj cesti D1 u mjestu Veljun, prema prvim podacima policije, ozlijeđeno je oko 33 djece i četvero odraslih, od kojih je najteže nastradala učiteljica kojoj je amputirana podlaktica. Svi ozlijeđeni su stabilno i izvan životne opasnosti

Podsjetimo, nesreća se dogodila na povratku školske ekskurzije s Plitvičkih jezera, a djecu su kolima Hitne pomoći prevezli u karlovačku Opću bolnicu. Ravnatelj Opće bolnice dr. Nedjeljko Strikić izjavio je da među djecom ima i teško ozlijeđenih. '37 osoba je ozlijeđeno, 33 djece i četvero odraslih. Kako je bilo i ranije spominjano, četiri osobe su teško ozlijeđene, od čega je jedna odrasla osoba, profesorica, izgubila jako puno krvi te je bila ozbiljno životno ugrožena, ali je trenutno stabilno. Sva djeca su izvan životne opasnosti', rekao je doktor Nedjeljko Strikić. Na mjesto nesreće je došao i ministar obrazovanja Radovan Fuchs.

Večernji.hr javlja da je riječ o djeci iz trećeg B razreda OŠ Ivana Brlić Mažuranić iz Prigorja Brdovečkog pokraj Zaprešića koja su bila na izletu na Plitvicama. U autobusu se nalazilo 44 djece i šest odraslih. Neozlijeđeni su prevezeni u karlovačku policiju gdje su roditelji mogli doći po njih. Riječ je o izletničkom autobusu tvrtke VTV iz Zagreba.

Nesreća se dogodila kada je autobus udario u kameni usjek kraj ceste i prevrnuo se preko obje vozne trake. Prema iskazima djece, piše Slobodna Dalmacija, za nesreću je kriv kamion koji im je presjekao put u zavoju.

Ovo je druga teška nesreća u pet dana u kojoj su stradali školarci koji su išli na razredni izlet. Prošlog tjedna s autoceste je sletio autobus pun sedmaša iz Velike Gorice.