roditelji optužuju

Učiteljica u osnovnoj školi u Kninu ponižavala učenike, čak ih tjerala da joj čiste cipele?

13.09.2019 u 22:08

Bionic
Reading

Učiteljica u Osnovnoj školi dr. Franje Tuđmana u Kninu, vrijeđala je i ponižavala učenike, a čak su joj morali i čistiti cipele. Sve to tvrdi grupa roditelja, dok učiteljica kaže kao ništa od toga nije istina

"Morali su pisati izljeve ljubavi prema njoj što djeca nisu htjela, nego im je ona rekla da pišu. Tijekom nošenja testa, radnih listića, slučajno joj stanu na nogu, ne namjerno i ona ih pošalje po spužvu da joj obrišu cipele. Ja ne mogu zamisliti svoje dijete kako kleči pred cijelim razredom i njoj briše cipele, mislim da to nikako nije korektno", kazala je Tamara Tomić, jedna od ogorčenih majki kninskih učenika, za RTL.

Roditelji su se pisanim i usmenim putem žalili svim institucijama. Slučaj je prijavljen Ministarstvu znanosti i obrazovanja, a učiteljica je otišla na bolovanje.

Ministarstvo je, javlja RTL, zatražilo žurno očitovanje škole, a školska ravnateljica je zatražila od Agencije za odgoj i obrazovanje stručan pedagoški nadzor po hitnom postupku, što im je obećano čim se učiteljica vrati s bolovanja.

U međuvremenu, roditelji djece koja pohađaju kninsku školu iščekuju rješenje. "Najgori mi je bio prvi dan škole, nisam znala tko će ga dočekati, hoće li biti neka zamjenska učiteljica, neka koja je već predavala ili će biti neka peta jer četiri učiteljice su se već u prvom razredu promijenile", kazala je Tamara Tomić.

Njeno je dijete, kaže, zbog ovoga zamrzilo školu. "Dijete koje je jedva čekalo školu, koje je znalo i pisati i čitati i zbrajati i oduzimati, sve, on je zamrzio školu i ne voli ići u školu. I uvijek je ista priča kad dođe iz škole - tko će biti sutra", kazala je.

Učiteljica je kazala da se radi o "nevjerojatnoj hajci određenog dijela roditelja i da ništa od ovoga nije točno te da u 20 godina svoje karijere nikad nešto ovako nije doživjela".

Gradonačelnik Knina Marko Jelić komentirao je kako mu se čini da je došlo do popularizacije nasilja ili nedjelovanja društva. "Počevši od svakoga od nas – nismo dovoljno aktivni, ne bavimo se time i često prešućujemo kad se nešto događa, a stvari se neće promijeniti same od sebe", kazao je.