projekt

Učenicima u riziku od siromaštva besplatna prehrana u osječkim osnovnim školama

06.06.2019 u 12:49

Bionic
Reading

Projektom 'Škole jednakih mogućnosti za sve 3' omogućit će se besplatna prehrana 801 učeniku i učenici osječkih osnovnih škola koji su u riziku od siromaštva, a ukupna vrijednost projekta za ovu godinu je 805 tisuća kuna, što se u cijelosti financira EU sredstvima, istaknuto je u četvrtak na predstavljanju projekta

Projekt se provodi treću školsku godinu za redom i njime se želi osigurati redovita i kvalitetna školska prehrana osnovnoškolskoj djeci u siromaštvu ili u riziku od siromaštva, rekla je osječka dogradonačelnica Žana Gamoš.

Novac je osiguran iz Europskog fonda pomoći za najpotrebitije (FEAD), a korištenjem EU sredstava štede se proračunska sredstva grada, što će se, dodala je, nastojati činiti i ubuduće.

'Kroz taj projekt apsolutno je zaštićena anonimnost djece i ne postoji diskriminacija, jer su svi obroci u školama jednaki', rekla je dogradonačelnica Osijeka.

Pročelnik gradskog Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo Romano Kristić istaknuo je kako su projektne aktivnosti usmjerene na kvalitetu zdravog odrastanja djece i osiguravanja besplatnog osnovnog školovanja, kako bi sva djeca imala preduvjete za što kvalitetnije učenje i razvoj.