spin

Ovako izgleda novouređeni prostor osječke tvrtke; ima mjesta i za 20 novih radnika

04.06.2019 u 13:32

Bionic
Reading

Osječki Spin uselio se u novih 350 četvornih metara ureda, ali na starom mjestu, u centru grada. Ova tvrtka ukupno raspolaže sada s oko 1.000 četvornih metara poslovnog prostora. Investicija je vrijedna preko 2 milijuna kuna

Projekt izgradnje, kako su priopćili iz ove tvrtke, nije bio ni malo lak jer se adaptiralo potkrovlje kuće Dreibholtz iz 1912. godine, koja je dio kulturno-povijesne baštine grada Osijeka. Adaptacija je zbog toga bila vrlo složena, a u suradnji s ATIKA projekti, Produkt-gadnja i JANZ DESIGN očuvana je zaštićena arhitektonska vrijednost prostora. Istovremeno je iskorišten estetski, funkcionalni i arhitektonski maksimum čime je prostor u potpunosti moderniziran i opremljen novim tehnologijama.

Investicija vrijedna preko dva milijuna kuna, a novouređeno potkrovlje ima šest ureda, konferencijsku salu, kuhinju i prostor za okupljanje, druženje i opuštanje – takozvanu relax zonu. Cilj nadogradnje poslovnog prostora je pružanje ugodnog okruženja koje će pozitivno utjecati na zadovoljstvo i produktivnost djelatnika, ali i razvoj poslovanja. Proširenjem su stvoreni i uvjeti za 20 novih radnih mjesta.

Arhitekt projekta je Damir Jukić.

Spin posluje od 1990. godine u Osijeku, zapošljava 62 stalna djelatnika, a bavi se razvojem i implementacijom poslovnih informacijskih sustava te održavanjem dugoročne vitalnosti informacijskih sustava svojih korisnika. Glavni proizvod je Jupiter Software – integralni sustav za upravljanje poslovnim procesima u poljoprivredi, prehrambeno-kemijskoj industriji, trgovini i širokom spektru uslužnih djelatnosti. Koristi ga više od 300 tvrtki u regiji u upravljanju svojim poslovanjem.

  • +3
Spin Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Spin

Svečanosti otvorenja novouređenih prostora nazočili su i najstariji domicilni Jupiter Software korisnici, Marko Pipunić iz Žito grupe te Viktor Bilić iz Bijelić Co. Ove dvije tvrtke koriste Jupiter Software od njegovog nastanka, 1999. godine.