zaokružena cjelina

S radom započeo FINA-in osječki IT razvojni centar

  • Autor: I. Ba.
  • Zadnja izmjena 31.05.2019 14:43
  • Objavljeno 31.05.2019 u 14:43
tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: FINA

U Osijeku je s radom započeo Informatički razvojni centar (ITCR) Financijske agencije (Fina). Riječ je o Fininoj zaokruženoj organizacijskoj cjelini, koja se bavi izradom i podrškom IT usluga za ciljane korisnike

U novouređenim prostorima, Fina je već zaposlila 6 radnika, a planira ih još 30 te nekoliko studenata, ponajprije onih s Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek (FERIT), koji će se u Fininom razvojnom centru moći zaposliti preko student servisa, priopćili su iz FINA-e.

ITRC Osijek namijenjen je razvoju IT usluga, što podrazumijeva čitav ciklus razvoja softvera, počevši od poslova analize, dizajna, programiranja te testiranja.

„Financijska agencija je prije svega tehnološka tvrtka koja u svom sastavu ima vrlo snažan razvojni IT tim s 280 zaposlenika. Fina je jedan od četiri nositelja digitalizacije države i upravo na tim poslovima gradimo svoju budućnost te nam je IT kadar itekako potreban. Surađivat ćemo s FERIT-om, kako bismo pokazali studentima koji se ovdje školuju da imaju gdje raditi, da ih čeka buduće radno mjesto te da ovdje mogu obaviti svoju praksu, napisati diplomski rad i sudjelovati u svim projektima koje Fina radi“, rekao je predsjednik Uprave FINA-e Dražen Čović.

Ovakav moderan koncept vezan je uz suradnju s lokalnom zajednicom te pripadajućim fakultetom, učilištem ili školom, a njegovi krajnji ciljevi su razvoj modernih IT proizvoda koji zadovoljavaju potrebe lokalne sredine te zapošljavanje lokalnog stanovništva. Otvaranje ovakvog Centra samo je dio Fininog ulaganja u slavonsko – baranjsko područje, koje je prepoznato kao još jedan rasadnik IT stručnjaka.

Finini informatički centri osnivaju se na lokacijama gdje postoje ili djeluju fakulteti i učilišta koja obrazuju IT stručnjake. IT razvojni centri već postoje u Splitu, Zaboku i Virovitici, a u planu je otvaranje ovakvog centra i u Čakovcu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!