kažnjen nakon prosvjeda?

Učenici riječke gimnazije najavili okupljanje u znak podrške vjeroučitelju Marinu Miletiću

Marin Miletić

Marin Miletić

Izvor: Screenshot / Autor: Marin Miletić

Učenici Prve sušačke hrvatske gimnazije za podne su najavili okupljanje ispred ove riječke škole u znak podrške svom donedavnom vjeroučitelju Marinu Miletiću, premještenom u drugu školu nakon što je održao vatren govor na velikom prosvjedu prosvjetara. Njegova Riječka nadbiskupija ogradila se od tog nastupa, a ovaj premještaj tumači se kao kazna za Miletića

Učenici su izvijestili medije kako će se okupiti u petak u podne ispred Prve sušačke hrvatske gimnazije u Rijeci.

Riječ je o znaku podrške njihovom omiljenom vjeroučitelju Marinu Miletiću koji je predavao 14 godina u toj školi. Jučer se naime proširila vijest kako je Miletić premješten odlukom Katehetskog ureda u Srednju školu za elektrotehniku i računalstvo.

'Nemam pravo miješati se u njihove odluke, ali to me iznenadilo. Ide u drugu školu na riječkom području od drugog polugodišta', kazala je ravnateljica Prve sušačke hrvatske gimnazije Đudita Franko i dodala da iz Katehetskog ureda nisu obrazložili ovu odluku, samo su ih obavijestili o njoj.

Miletić je na svom kanalu na YouTubeu objavio poduži emotivni video u kojem se oprašta od gimnazije i svojih učenika.

Marin Miletić

Izvor: Društvene mreže / Autor: Marin Miletić

'Svaki oproštaj baš boli, a pogotovo oproštaj od 14 godina davanja svakog atoma za neke naše priče u Sušačkoj, ali i još većeg bogatstva koje sam primio. Jer kakav sam ja danas, prvenstveno zahvaljujem dragom Bogu i mojoj Danijeli, ali i mojoj zbornici, kolegicama, kolegama, učenicima. Moji kolege su ti kroz koje sam rastao i koji su me činili boljim čovjekom. Svakome bih zaželio raditi s takvim ljudima, a pogotovo s takvim gimnazijalcima. Moja Crkva je i dalje uz mene i uz njenu potporu upuštam se u nove izazove i radujem se svemu onome što me čeka. Piše u Bibliji: Bog sve okreće na dobro s onima koji ga ljube. Zato će sve ovo biti baš dobro', zaključuje ovaj riječki vjeroučitelj.

  • +9
  • +6

Obraćanje sindikalista na velikom prosvjedu Hrvatska mora bolje

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!