REAKCIJA NAKON SMJENE

[FOTO/VIDEO] Smijenjeni vjeroučitelj iz Rijeke u suzama: 'Učinio sam sve što sam mogao'; saznali smo i gdje je premješten

20.12.2019 u 07:51

Bionic
Reading

Marin Miletić, vjeroučitelj iz Rijeke koji se istaknuo na nedavnom prosvjedu prosvjetara u Zagrebu, oglasio se na svom kanalu na YouTubeu nakon objave da je smijenjen sa svoje pozicije u sušačkoj gimnaziji

Marin Miletić, riječki vjeroučitelj koji je na prosvjedu prosvjetara u Zagrebu održao govor od kojeg se ogradila Riječka nadbiskupija, po odluci Katehetskog ureda premješten je u drugu školu.

'Nemam pravo miješati se u njihove odluke, ali to me iznenadilo. Ide u drugu školu na riječkom području od drugog polugodišta', kazala je ravnateljica Prve sušačke hrvatske gimnazije Đudita Franko i dodala da iz Katehetskog ureda nisu obrazložili ovu odluku, samo su ih obavijestili o njoj.

  • +9
Obraćanje sindikalista na velikom prosvjedu Hrvatska mora bolje Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Kako navodi Jutarnji, Miletić je iz Prve sušačke hrvatske gimnazije premješten u Srednju školu za elektrotehniku i računalstvo.

Miletić je na svom kanalu na YouTubeu, doznaje Dnevnik.hr, objavio emotivan video kao reakciju na smjenu. 'Učinio sam sve što sam mogao i sve što je bilo u mojoj moći. Morao sam poći dalje, moram poći dalje', u suzama govori Miletić i dodaje:

'Najgore je kada se sebi ne sviđaš. Pogledaš se u ogledalo i pitaš se - što radiš, čovječe. Platit ću cijenu. Ponosan sam na štrajk. Ponosan sam na svoj govor na Trgu bana Josipa Jelačića, na svoje istupe. Takav sam, to sam ja, Marin', kazao je.

U nastavku pogledajte cijelu reakciju smijenjenog vjeroučitelja.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Marin Miletić